Parduos ir koplyčią, ir mauzoliejų

Savivaldybės administracija viešame aukcione nutarė parduoti labai netradicinius objektus – koplyčią ir mauzoliejų. Kelios koplyčios ir mauzoliejus rajono tarybos sprendimu įtraukti į parduodamo Ukmergės rajono savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašą.

 

Bernotiškių koplyčia.


 

Šiame sąraše atsidūrė Poklevskių–Kozelų šeimos koplyčia-mauzoliejus, esantis Lyduokių seniūnijoje Antakalnio I kaime, Bernotiškių koplyčios ir tvoros kompleksas Vidiškių seniūnijoje, Siesikų seniūnijoje Lokinės kaime – buvusio dvaro sodybos fragmentai: oficina, svirnas, daržinė, tvartas, dvaro rūsio, svirno liekanos.

Siesikų seniūnijoje pirkėjo laukia Vaivadiškių buvusio dvaro sodybos fragmentai: dvaras, kalvė, svirnas.

Savivaldybės Apskaitos skyriaus vedėja Asta Navickienė sako, kad tokie netipiški objektai aukcione bus bandomi parduoti pirmą kartą. Visi jie yra avarinės būklės, visi įtraukti į kultūros paveldo sąrašą.

Yra nurodyta turto likutinė vertė. Brangiausia – Bernotiškių koplyčios ir tvoros komplekso. Jų likutinė vertė – 10 339 Eur. Poklevskių-Kozelų šeimos koplyčios-mauzoliejaus likutinė vertė – 4807 Eur.

Manoma, kad viešame aukcione už maždaug tokią kainą ir bus siūloma įsigyti objektus.

Viliamasi, kad atsiras kultūros puoselėtojai, kurie galbūt norės savo lėšomis imtis būdų, kaip juos išsaugoti. Artimiausiu metu viešai bus skelbiama apie pardavimą.

Savivaldybės Aplinkosaugos ir viešosios tvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Agnė Balčiūnienė teigia, jog šis turtas pripažintas bešeimininkiu. Kultūros paveldo departamentas ragina administraciją juo pasirūpinti, užsandarinti, prižiūrėti.

Pasak specialistės, objektų paskirtis – memorialinė-sakralinė. Jei atsirastų savininkai, paskirties keisti jie negalėtų. Ką tuomet galėtų objektuose įrengti? Kad ir kolumbariumą. „Tarptautinė patirtis rodo, kad veikla galėtų būti ir dar kitokia“, – svarsto A. Balčiūnienė.

Ji patikino, kad galimi Poklevskių-Kozelų šeimos koplyčios-mauzoliejaus pirkėjai šio objekto kartu su besiilsinčiais palaikais tikrai neįsigytų. Palaikai senų seniausiai vandalų išplėšti.

O jei pirkėjai neatsiras? „Spręsim klausimą dėl jų sutvarkymo. Likimo valiai nepaliksim. Privatizavimas – tik viena iš galimybių ir nutarėme ją išbandyti“, – sakė A. Balčiūnienė.

Vilma NEMUNAITIENĖ

4 straipsnio 2 nuotr.04-01


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų