Spausdinti šį puslapį

Planuoja žiedinę sankryžą

Už­tver­ta au­to­ma­gist­ra­lė ties po­sū­kiu į Že­mait­kie­mį uk­mer­giš­kiams vai­ruo­to­jams ke­lia daug rū­pes­čių. Ta­čiau pa­ga­liau ši pro­ble­ma bus iš­spręs­ta. Tai nu­ma­ty­ta pa­da­ry­ti, įren­gus žie­di­nę san­kry­žą.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Bus re­konst­ruo­ja­mas 1,223 km ruo­žas ma­gist­ra­lė­je Vilnius–Panevėžys Uk­mer­gės ra­jo­ne.


 

Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­jos Ko­mu­ni­ka­ci­jos ir pro­to­ko­lo sky­riaus vy­riau­sio­ji spe­cia­lis­tė Aud­ro­nė Fi­li­ma­na­vi­čie­nė in­for­ma­vo, kad šiems dar­bams pirk­ti da­bar ren­gia­mi pir­ki­mo do­ku­men­tai.

Ti­ki­ma­si pir­ki­mą pa­skelb­ti rug­sė­jį. Pa­grin­di­niai dar­bai vyk­tų ki­tais me­tais.

Įgy­ven­di­nant pro­jek­tą bus kei­čia­ma san­kry­žų su ra­jo­ni­niu ke­liu Ukmergė–Siesartis–Skuoliai kon­fi­gū­ra­ci­ja. Ties įva­žia­vi­mais į po­il­sio aikš­te­les ša­lia Šven­to­sios tri­ša­lės san­kry­žos pa­kei­čia­mos sau­ges­nė­mis – žie­di­nė­mis.

Bus pa­nai­ki­na­mas tie­sio­gi­nis iš­va­žia­vi­mas iš Že­mait­kie­mio į au­to­ma­gist­ra­lę ir tie­sio­gi­nis įva­žia­vi­mas nuo au­to­ma­gist­ra­lės į Uk­mer­gę.

Taip pat bus re­konst­ruo­ta po­il­sio aikš­te­lė au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo vie­to­mis ir ap­si­su­ki­mo žie­du. Jun­gia­mie­ji ke­liai su au­to­ma­gist­ra­le su­da­rys dvie­jų ly­gių san­kry­žą (pra­va­žia­vi­mas po til­tu per Šven­to­sios upę).

Ob­jek­te nu­ma­to­ma pa­sta­ty­ti pės­čių­jų via­du­ką su me­ta­li­ne ar­ki­ne per­dan­ga. Via­du­ko pri­ei­go­se įren­gia­mi as­fal­to dan­gos pės­čių­jų ta­kai.

Nu­va­žia­vi­mai į jun­gia­muo­sius ke­lius, žie­dai bus ap­švie­čia­mi. Re­konst­ruo­ja­mo ruo­žo ri­bo­se bus at­lie­ka­ma esa­mo du­jo­tie­kio re­konst­ruk­ci­ja, elek­tro­ni­nių ry­šių ka­be­lių iš­kė­li­mas.

Ob­jek­to įren­gi­mo kai­na pa­aiš­kės at­li­kus vie­šų­jų pir­ki­mų pro­ce­dū­ras.

Lie­tu­vos vals­ty­bi­nės reikš­mės ke­liuo­se šiuo me­tu yra apie 70 žie­di­nių san­kry­žų. Kas­met įren­gia­ma vi­du­ti­niš­kai po 5 to­kias san­kry­žas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)