Pinigų perlaidų ir toliau siunčiama vis daugiau

Pinigų perlaidų ir toliau siunčiama vis daugiau Pinigų perlaidų ir toliau siunčiama vis daugiau

Lietuvos pašto skaičiavimu, šiemet pinigų perlaidų siuntimas, palyginti su 2015-ųjų I ketvirčiu, išaugo beveik 30 proc. Padidėjo tiek vietinių pinigų perlaidų, kurios dažniausiai atstoja bankų mokėjimo nurodymus, tiek iš Lietuvos į užsienį iškeliaujančių ir iš svetur gaunamų pinigų perlaidų srautas.

„Fiksuojame, kad bankams ženkliai sumažinus klientų aptarnavimo skyrių tinklą galimybė pašte ar finansinių paslaugų „PayPost“ skyriuje grynuosius pinigus pervesti į pageidaujamą sąskaitą tapo alternatyva bankų mokėjimo nurodymams. Vietinių pinigų perlaidų siuntimas kasmet spėriai populiarėja, ir didžioji jų dalis – beveik 80 proc. – yra pinigų siuntimas į banko sąskaitą.
Į virtualiąją erdvę pamažu persikeliančios finansinės paslaugos toli gražu nėra visiems gyventojams prieinamos, o tankus paštų ir „PayPost“ skyrių tinklas šalyje yra itin patogus kasdienėms finansinėms operacijoms atlikti“, – teigė Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

Per pirmus tris šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu 2015-ųjų laikotarpiu, išaugo ir tarptautinių pinigų perlaidų siuntimas. Į užsienį Lietuvos gyventojai išsiuntė 31 proc. daugiau pinigų perlaidų nei praėjusiais metais. Daugiausia pinigų Lietuvos gyventojai siuntė į Rusiją (vidutinė suma – 226 eurai), Ukrainą (164 Eur), Jungtinę Karalystę (218 Eur), Vokietiją (278 Eur), Baltarusiją (134 Eur).

Palyginti su pernai, šiemet paštuose ir „PayPost“ skyriuose išmokėta 21 proc. daugiau iš užsienio gautų pinigų perlaidų. Dažniausiai į Lietuvą pinigai buvo siunčiami iš Jungtinės Karalystės (vidutinė suma – 153 eurai), Vokietijos (229 Eur), Airijos (202 Eur), Jungtinių Amerikos Valstijų (322 Eur), Rusijos (267 Eur).

„Skaičiuojama, kad pernai į Lietuvą atsiunčiamų tarptautinių pinigų perlaidų rinka susitraukė daugiau nei penktadaliu. Tuo tarpu Lietuvos paštą pasiekiančių iš užsienio gaunamų pinigų srautas ženkliai auga. Gyventojai išsiųsti ar atsiimti pinigų perlaidą per Lietuvos paštą renkasi, nes siūlomi pinigų perlaidų siuntimo įkainiai – nedideli, be to, esame lengvai pasiekiami tiek didmiesčių, tiek mažesnių miestų gyventojams“, – pažymėjo N. Knyvienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų