Nuomos kainą siūlo mažinti

Šventupės kempingas sezoną pradėjo be šeimininko. Gedimino Nemunaičio nuotr. Šventupės kempingas sezoną pradėjo be šeimininko. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Rajono tarybai teikiamas siūlymas nustatyti Šventupėje esančio kempingo nuomos kainą – 65 eurus mėnesiui. Tai daugiau nei tris kartus mažiau, nei kempingas buvo nuomotas praėjusį sezoną. Tikimasi, jog mažesnė kaina padės verslui išlikti.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė sako, kad praėjusį sezoną kempingą nuomojęs verslininkas sutartį nutraukė – verslas buvo nuostolingas.

Turizmo ir verslo informacijos centras vykdo projekto „Šventosios upės trasos Ukmergės rajone pritaikymas turizmui“ administravimą, tad privalo užtikrinti efektyvų kempingo funkcionavimą.

Prieš dvejus metus tarybos sprendimu nustatytas pradinis nuompinigių dydis mėnesiui buvo 222,45 Eur. Iš tuometinio kempingo operatoriaus UAB „Viaplastas“ išlaidų išrašo matyti, kad per 2014–2015 metus uždirbtų lėšų vidurkis per mėnesį siekė 498 Eur. Tuo tarpu elektros, nuomos mokesčio, darbuotojo atlyginimo krepšelis sudarė 672 Eur. Tokia situacija ir privertė verslininką nuomos sutartį nutraukti.

Besigilinant į kitų šalies kempingų veiklą L. Baublienė įsitikino, kad šiame versle sėkmingai išgyvena anaiptol ne visi, nes turizmo sezonas yra pernelyg trumpas.

Be to, yra dar viena problema – Šventupės kempingas nesiūlo apgyvendinimo paslaugų. Siūloma tik apsistoti savo kemperius turintiems poilsiautojams arba statytis palapines.

Nors nuomos kaina dar nepatvirtinta, jau yra, kas norėtų išsinuomoti šį objektą. Tokį norą puoselėja Šventupės kaimo bendruomenė. Jos pirmininkas Vytautas Marčauskas papasakojo apie turizmo plėtros planus.

Daugiau nei 60 narių vienijanti Šventupės bendruomenė yra subūrusi kelis saviveiklos kolektyvus, rengia daugybę renginių, patys vyksta su savo programomis į kitus rajonus.

Tačiau turi ambicingesnių planų – norėtų nuomotis už europines lėšas įrengtą kempingą ir jame plėtoti veiklą.

Marčauskas sako, kad jų sumanymuose – kavinukė, kurioje prekiautų pačių bendruomenės narių keptais pyragais ir kitais skanėstais bei auksarankių pagamintais suvenyrais. Butų rengiamos įvairios edukacijos, moliūgų šventės, žvejyba, jodinėjimas žirgais, šaudymo paslaugos.

„Įdarbinti“ ketinama net šalia Šventupės dvaro esantį legendomis apipintą šventu vadinamą šaltinį. Pasakojama, kad jis atsivėrė tuomet, kai Šventosios upėje paskendo laiveliu plaukę vienuoliai. Dabar iš gelmių trykštantį vandenį žmonės naudoja maisto ruošimui ir tikina, kad jis suteikia sveikatos.

Visada prie šaltinio atlydimos ir turistų grupės. Bendruomenė tiki, kad šaltinis galėtų tapti turistų traukos objektu.

Tarybai priėmus sprendimą dėl nuomos mokesčio, Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras skelbs kempingo nuomos konkursą. Tai turėtų padaryti iki birželio 26 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų