Lėšų knygoms skirta daugiau

Kultūros ministerija paskirstė valstybės biudžeto lėšas savivaldybių ir apskričių viešosioms bibliotekoms knygoms įsigyti.

Iš viso šiemet tam skirta beveik 2 mln. eurų. Taip pat numatyta aprūpinti šalies bibliotekas specialia įranga bei priemonėmis, kurios padeda socialinės ir informacinės atskirties gyventojų grupėms naudotis bibliotekų paslaugomis.

Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Virginija Tylienė sakė, kad mūsų bibliotekai bei jos kaimo padaliniams šiemet skirta 28 160 Eur. Už šiuos pinigus bus perkamos knygos bei vaizdo, garso dokumentai.

Iš valstybės biudžeto šioms reikmėms skiriama suma kasmet po truputį didėja, pavyzdžiui, pernai buvo skirta 27 894 Eur. Už ją pernai įsigyta 4 308 knygos ir 76 vaizdo ir garso dokumentai.

Pasak V. Tylienės, nors šiemet suma knygoms skirta didesnė, dar nežinia, ar jų  pasiseks nupirkti daugiau – mat leidiniai nuolat brangsta.

Knygos perkamos atsižvelgiant į skaitytojų poreikius, rinkos pasiūlą per viešųjų pirkimų sistemą tiesiai iš leidyklų.

Pavaduotoja sako, kad daugiausiai perkama grožinės literatūros. Tarp kito žanro populiarių leidinių – knygos apie maisto gaminimą, mediciną, liaudiškus gydymo būdus, politiką. Mokslo leidiniai, daugiausiai reikalingi studentams, skaitomi rečiau. 

Pavaduotoja pasakojo, kad į minėtą Kultūros ministerijos bibliotekoms paskirstytą knygoms skirtą sumą neįeina lėšos periodiniams leidiniams. Periodikai pinigų skiriama iš savivaldybės biudžeto.

Kultūrinės atminties ir paveldo politikos skyriaus vyresnioji patarėja Rūta Pileckaitė išplatintame pranešime teigia, kad savivaldybių viešosios bibliotekos skatinamos pirmenybę teikti originaliajai, vaikų ir klasikinei literatūroms bei informaciniams leidiniams. Apskričių bibliotekos raginamos  atsižvelgti į regiono ekonominę ir kultūrinę plėtrą, istorines tradicijas ir, žinoma, gyventojų poreikius.

Bibliotekoms taip pat rekomenduojame bendradarbiauti ir tarpusavyje derinti fondų komplektavimą, kad lankytojai jose rastų visą dominančią informaciją.

Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešoji biblioteka šiuo metu iš viso turi  8 472 skaitytojus mieste ir kaimo skyriuose: 4 454 – kaime, 4 018 – mieste.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų