Mugėje pristatyti sumanymai – patys įvairiausi. Mugėje pristatyti sumanymai – patys įvairiausi.

Ukmergėje vyko regiono mokinių mokomųjų bendrovių mugė.

Savo idėjas mugės dalyviai penktadienį pristatė Ukmergės kultūros centre. Į pirmąjį tokį susitikimą atvyko moksleiviai net iš 18 mokinių bendrovių – Ukmergės mokyklų bei kitų Lietuvos miestų.

Visi susirinkusieji galėjo ne tik susipažinti su jaunimo verslo idėjomis, bet ir įsigyti įvairiausių širdžiai mielų ar naudingų gaminių.

Mugėje pristatyti sumanymai – patys įvairiausi, pavyzdžiui, išmani gertuvė ar kuprinė, mobilioji programėlė, rėmas nuotraukoms prisegti ar lentutė, kurioje galima piešti kreida.

Moksleiviai taip pat siūlė įsigyti pačių sukurtų jaunatviškų papuošalų, suvenyrų, saldžių dovanėlių bei kitų jau sukurtų produktų.

Renginį pristatė Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, rajono meras Rolandas janickas, „Lietuvos Junior Achievement“ direktorė Andželika Rusteikienė, Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos metodininkas Vidmantas Krikštaponis.

Šventei iškilmingumo suteikė Ukmergės meno mokyklos pučiamųjų orkestras, vadovaujamas Ričardo Kamarausko.

Vakare vyko  pilietiškų ir atsakingų mokinių verslo idėjų apdovanojimai.

Komisija juos skyrė už kūrybiškiausią verslo iniciatyvą, inovatyviausią verslo iniciatyvą,  draugiškiausią aplinkai produktą,  socialiai atsakingo verslo idėją,  geriausią produkto pristatymą.

Prizus įsteigė rajono verslininkai, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialas bei Ukmergės „Lions“ klubas.

 

***

Mokomosios mokinių bendrovės – tai „Lietuvos Junior Achievement“ programa, suteikianti mokiniams realią verslo patirtį dar mokyklos suole.

***

Ši programa nėra verslo simuliacija, tai realaus verslo kūrimo patirtis supažindinant, kaip verslas yra vystomas, valdomas bei leidžiant mokiniams patiems priimti svarbiausius su jų verslu susijusius sprendimus.

***

Mokinių bendroves gali steigti tik vyresniųjų – 9–12 – klasių mokiniai, vadovaujami mokytojos ir turintys verslo konsultantą. Verslo taisyklės paprastos – prasidėjus mokslo metams įkuriama bendrovė, suformuojamas akcijų paketas (tradiciškai įstatinis kapitalas yra apie 100 Eur, akcijas įsigyja mokinių tėvai, mokytojai, draugai), išvystomas verslas ir pavasarį akcijos išperkamos, o bendrovė uždaroma. Jeigu idėja pavykusi, kitais metais galima vėl kurti bendrovę ir verslą toliau plėtoti arba imtis naujos idėjos ir ją įgyvendinti.

***

„Lietuvos Junior Achievement“ įvairias programas įgyvendina bendradarbiaudama su ekonomikos ir verslumo mokytojais daugiau nei 300 Lietuvos mokyklų.

***

Nors mokinių mokomosios bendrovės  neturi juridinio statuso, tačiau jos nueina visą įmonės kūrimo, produkto vystymo, pardavimų, rinkodaros kelią.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų