Paštas iššvaistė milijonus eurų

Beveik 2 mln. eurų sumokėta už paslaugas, kurios greičiausiai niekada nebuvo suteiktos. Tokią situaciją aptiko AB Lietuvos pašto, kuriam priklauso Ukmergės ir kiti šalies paštai, korupcijos prevencijos specialistai, ištyrę bendrovės 2010–2016 m. veiklos dokumentus.

Reaguodama į AB Lietuvos pašto kreipimąsi, Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo tyrimą dėl buvusios vadovybės bendrovei priklausančio turto galimo iššvaistymo.

„Dėl įvairių pažeidimų jau yra anksčiau pradėtų ikiteisminių tyrimų. Susisiekimo sektoriuje sukurta korupcijos prevencijos sistema leidžia atskleisti anksčiau vykusius piktnaudžiavimus, tačiau svarbiausia, kad būtų užkirstas kelias panašiems atvejams ateityje“, – teigia susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

AB Lietuvos pašto Saugos ir prevencijos departamentas aptiko sistemingai atliktus didelių sumų mokėjimus vienai reklamos agentūrai. Surinkta medžiaga leidžia teigti, kad atsakingi bendrovės asmenys, galimai piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi, 2010–2015 m. su viena agentūra neteisėtai sudarė 8 sutartis dėl reklamos paslaugų pirkimo. Jų pagrindu atlikus mokėjimus galimai buvo iššvaistytas bendrovei priklausantis didelės vertės turtas – 1,91 mln. eurų.

Pagal minėtas sutartis reklamos agentūra AB Lietuvos paštui turėjo parengti projektų koncepcijas ir jas įgyvendinti, rengti reklaminę medžiagą, atlikti žiniasklaidos monitoringą, teikti kūrybines, konsultacijų ir kitas paslaugas. Už šias neva teiktas paslaugas 2010–2016 m. AB Lietuvos pašto atsakingi asmenys priėmė ir sutiko apmokėti beveik 300 šios agentūros PVM sąskaitų faktūrų.

Tačiau tyrimo metu ne tik nerasta šios agentūros paslaugų atlikimą įrodančių dokumentų: nustatyta, kad faktiškai dalį analogiškų paslaugų tuo pat metu bendrovei teikė kitos agentūros arba atliko AB Lietuvos pašto darbuotojai pagal tiesiogines savo darbo funkcijas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų