Ukmergės Deltuvos gatvėje esančio 10A daugiabučio namo gyventojai skundžiasi dėl nekokybiškų, vis nutrūkstančių ir niekaip neužbaigiamų renovacijos darbų. Skundas su  namo gyventojų parašais pateiktas rajono savivaldybės tarybai, merui bei administracijos direktoriui.

Skunde rašoma, kad daugiau kaip metus namo gyventojai turi tenkintis sustojusiais renovacijos darbais ir pažadais juos užbaigti. Gyventojų teigimu, namas ir jo aplinka sudarkyta – aplink iškasinėta žemė, mėtosi medžiagų likučiai.

Skirtingi darbai yra pradedami ir sustabdomi, nė vienas neužbaigiamas iki galo. Buvo pradėti montuoti balkonų blokai, bet keletą sumontavus, darbai sustojo. Tada pradėti keisti langai ir balkonų durys, tačiau keletą pakeitus, ir šie darbai įstrigo. „Dabar griebiasi šiltinti pastatą nuo namo vidurio“, – rašoma skunde.

Teigiama, kad renovacija atliekama nekokybiškai ir nereikia būti specialistu, jog pamatytum broką.

Neinformuojami

Tokia situacija pradėjo kelti nerimą namo gyventojams. Jie ėmė aiškintis, tačiau buvo patarta dėl nekokybiškai atliktų darbų kreiptis į draudimą.

Minėto daugiabučio renovaciją vykdo UAB „VT statyba“. Gyventojų teigimu, nei šios bendrovės vadovai, nei atsakingi asmenys nebendrauja, nepavyksta jų prisikviesti ir per renovacijos projektus administruojančią UAB Ukmergės butų ūkį. 

Už renovaciją atsakingas Butų ūkio Pastatų administravimo skyriaus vadovas Andrius Kalesnikas, pasak gyventojų, yra „arogantiškas ir pasipūtęs“, „nesiteikia atsakyti į klausimus“ ir išsamiai išaiškinti situacijos, gyventojų siūlymų nepaiso.  Į klausimą, kur dingo pagal projektą numatyti rūsių langai ir balkonų blokų stiklinės apatinės dalys, sulaukė atsakymo, kad tai „neįsipaišė“ į patvirtintą projekto sąmatą. Žmonės stebisi, kaip taip galėjo nutikti, jeigu nė vienas pradėtas darbas dar neužbaigtas iki galo, ir kodėl jie nebuvo informuoti apie projekto pakeitimus.

Namo gyventojai įtaria, kad Butų ūkio atstovas gali turėti interesų. Prisimena, jog praeitais metais žiniasklaidoje buvo pasirodžiusios užuominos apie tai, kad A. Kalesnikas galimai vadovauja namų renovacijos darbus vykdančiai įmonei ir turi jos akcijų. Skunde dėstomi įtarimai, kad,  organizuodamas pirkimus bei parinkdamas rangovus, jis proteguoja minėtą įmonę, kuri galimai yra UAB „VT statyba“ subrangovė.

Suformulavo klausimus

A.Kalesnikas yra Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narys, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas, Kontrolės komiteto narys. Todėl skundas pateiktas ir savivaldybės tarybos Etikos bei Antikorupcijos komisijoms.

Ketvirtadienį vykusiame posėdyje nutarta, kad problema turi būti svarstoma Etikos komisijos, o Antikorupcijos komisija nagrinės bendrą renovacijos eigą kompleksiškai: kaip bendraujama su gyventojais, kodėl sustabdomi darbai, kodėl konkursus laimi vis tos pačios įmonės.

Nutarta suformuluoti ir pateikti klausimus tiek pačiam A. Kalesnikui, teik UAB Ukmergės butų ūkio vadovui, įpareigojant atsakyti iki birželio 30 dienos.

Pasak Antikorpucijos komisijos pirmininko A. Pėšinos, gavus atsakymus, problema bus nagrinėjama toliau.

Skundą tirs komisija

Ukmergės rajono savivaldybėje sudaryta Komisija skundui išnagrinėti. Komisijai vadovauja mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė. Komisijos nariai – Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narys, Antikorupcijos komisijos pirmininkas A. Pėšina, Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Gediminas Narbutas, administracijos Teisės skyriaus vedėjas Rimas Jurgilaitis, UAB Ukmergės butų ūkio Eksploatacijos vadovas, laikinai vykdantis direktoriaus pareigas Algirdas Grigaliūnas.

A.Balčiūnienės teigimu, bus atliktas išsamus tyrimas.

Šį penktadienį vyko pirmasis komisijos posėdis.

Be Antikorupcijos komisijos pateiktų klausimų A. Kalesnikui bei UAB Ukmergės butų ūkiui, komisija papildomai nutarė kreiptis UAB „Aestus“, kurios protegavimu ir kaltinamas A. Kalesnikas, kad įmonė informuotų apie ryšius su Ukmerge, kada ir kokius darbus yra vykdžiusi mūsų rajone. 

Kitą jungtinį darbo grupės ir Antikorupcijos komisijos posėdį planuojama surengti liepos 2 d.

Trūko gyventojų sutarimo

A.Balčiūnienė informavo, kad yra gautas UAB Ukmergės butų ūkio raštas dėl užsitęsusių darbų. Jame detaliai aprašytas investicijų plano ir projekto patvirtinimo procesas, kuris tęsėsi nuo 2013 iki 2019 metų.

2013 metais buvo patvirtintas investicijų planas, tačiau gyventojai turėjo daug įsiskolinimų už komunalines paslaugas, todėl darbai nestartavo.

2017 metais vyko pakartotinis susirinkimas, kuriame gyventojai patvirtino patikslintą investicijų planą.

2018 metų birželį parengtas darbų eigos planas.

Buvo atsižvelgta į gyventojų prašymą dėl balkonų įrengimo. 2019 metų kovą investicijų planas dar kartą atnaujintas ir suderintas su gyventojais.

Rangos sutartis buvo pasirašyta 2019 metų balandį. Birželio mėnesį buvo atlikti geologiniai tyrimai bei ekspertizė.

Rašte teigiama, kad darbai buvo sustabdyti, nesant finansavimo ir pačių gyventojų sutarimo dėl balkonų įrengimo, taip pat dėl oro sąlygų. Toliau rašoma, kad dabar darbai vykdomi pagal atnaujintą grafiką ir juos planuojama užbaigti iki rugpjūčio mėnesio.

Atsakymų nepateikė

Redakcija taip pat susisiekė su A. Kalesniku. Pirmą kartą paskambinus telefonu, A. Kalesnikas paprašė klausimus pateikti raštu. Klausimai jam buvo išsiųsti elektroniniu paštu praeitos savaitės antradienį. Nesulaukus atsakymų, vėl bandyta susisiekti telefonu. Keletą kartų A. Kalesnikas sakė neturįs laiko kalbėti ir prašė paskambinti vėliau. Vėliau mobiliuoju telefonu susisiekti nebepavyko.

Penktadienį paskambinus į Ukmergės butų ūkį ir paprašius sujungti su A. Kalesniku, gautas atsakymas, kad jis pasiėmė atostogas. Belieka laukti, ką jis atsakys komisijai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

+5 # Bk 2020-06-26 15:01
Kokia komisija? Kas tirs? Kai konstitucija paseno ir konstitucinio teismo išaiškinimai negalioja !!!! Varnas varnui ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+13 # Kažkas negerai 2020-06-26 16:26
Rangovo pirkimo paslaugą atliko UBU. Už tą paslaugą gyventojai sumokėjo! Jeigu UBU nupirko netikusį rangovą, reiškia nekokybiškai atliko savo darbą, ar dėl kvalifikacijos stokos - tuomet vyti reik juos iš darbo, ar dėl sąmoningų veiksmų - tuomet turėtų parodyti savo sugebėjimus teisėsaugos darbuotojai.
Bet kuriuo atveju minėtų veiksmų kontrolę turi atlikti savivaldybės administracija, t. y. ginti viešą interesą. Ir nedelsiant atšaukiant vykdytojus iš atostogų.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # Keista 2020-06-26 16:32
Bet straipsnyje nepastebėjai, kad į komisiją būtų įtraukti nukentėjusiųjų atstovai - kažkokia vienašališka komisija?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Ok 2020-06-26 17:00
Cituojamas Keista:
Bet straipsnyje nepastebėjai, kad į komisiją būtų įtraukti nukentėjusiųjų atstovai - kažkokia vienašališka komisija?

O kam ir kada tie žmonės rupėjo?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Tik 2020-06-26 17:07
prieš rinkimus!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+17 # Hehe 2020-06-26 18:53
Ukmergej bardakas. Juokinga - skunda nagrines tie patys kas ir atsakingi uz bardaka. Kazin kokios isvados bus - niekas nekaltas kaip visada. Klanas valdo Ukmerge. UAB Ukmerge. Ka norim ta darom.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Tik 2020-06-26 19:05
Cituojamas Hehe:
Ukmergej bardakas. Juokinga - skunda nagrines tie patys kas ir atsakingi uz bardaka. Kazin kokios isvados bus - niekas nekaltas kaip visada. Klanas valdo Ukmerge. UAB Ukmerge. Ka norim ta darom.

O kas jį, tą klaną išrinko? Patis. Dabar tegu ... į STT reikėjo iškart kreiptis. Dabar gaus išvada" vsio zakono" :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # Juokinga? 2020-06-26 19:31
Čia jau verkt reikia. Tradicinis posakis: "bus atliktas išsamus tyrimas", o turėtų būti: "bus nustatyti kaltininkai ir paskelbti visuomenei". Ar namo gyventojai nenusipelno žinoti savo nepatogumų, o gal ir nuostolių kaltininką?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Neprivalomas 2020-06-26 20:54
Na va, bent "po truputi" pradedami judinti tie kurie isivaizduoja esą miesto "gaspadoriai" - nė velnio jus tokie! Kada pagaliau pradėsite mąstyti ne tik kaip papildyti savo kišenes? Visi trokštat valdžios, tiek metų tik parazituojat mokesčių mokėtojų pinigais.... Verslininkai - žiūrėkit savo verslą, vienu užpakaliu norisi prisėsti kelias vietas. Lidl'e arbuzam akcija - padovanosiu kelis - galėsit užkyšt tą skylę, rudeni numatomas moliūgų sezonas jei nepakaks arbuzų!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # O kas trukdo 2020-06-27 22:56
rimčiau judinti?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # ??? 2020-06-27 12:18
Ko norėt iš to Kalesniko atsakingumo,kuomet šis veikėjas vis keičia partijas prieš kiekvienus rinkimus?Taikosi į tokią partiją,kurį tuo metų"ant bangos"buna-juk tikimybė prie lovio vis didesnė keliems metams garantuota.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # ???? 2020-06-27 23:01
Prie ko čia partijos? Jeigu žmogus atsakingas, jis bet kurioje partijoje bus atsakingas, o jeigu ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # T 2020-06-28 00:44
Jo. Blogam šokėjui visur blogai...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # Redakcijai 2020-06-27 12:24
Gerai būtų, kad UŽ reguliariai (bent kartą per mėn.) informuotų skaitytojus apie šios istorijos eigą, tuo pagreitindami įvykius, nes viešumo bijoma.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # As 2020-06-28 08:26
Matom kad balsavo tinkamai Ukmergės zmones
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # 999 2020-06-28 11:18
Gal ten nera taip baisu.Paprasciausiai kiekviename name yra visokiu zmoniu, todel pirma reikia issiaiskinti. I komisija butinai turi buti itraukti keli gyventojai is sio namo.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Ukmergiškis 2020-06-29 09:33
Dėl skaidrumo tai tokie pastebėjimai: pirmiausiai komisijai neturėtų vadovauti asmuo priklausantis tai pačiai valdančiai koalicijai kaip ir asmuo kuris šiuo metu yra svarstomas. Antra: trūksta nepriklausomų specialistų, kurie galėtų remdamiesi patirtimi vertinti situaciją (kažin ar objektyvu įtraukti asmenį iš UBŪ). Trečia: labai keista, kad sudėtyje nėra gyventojų atstovo iš namo, kuris iš iškėlė visus klausimus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Už skaidrumą 2020-06-29 12:28
PRITARIU su pastebėjimu.
Šiuo atveju svarstomas ne kažkoks asmuo, o susidariusi situaciją, nes nusiskundimu renovacijos eiga girdėjosi ir ankščiau. Taigi, kažkas netvarkoje su esama tvarka. Pvz., esu įsitikinęs, kad paslaugų pirkimas šiuo atveju buvo vykdomas su nusižengimais, darbų vykdymo tinkama kontrolė, matyt, taip pat šlubavo ir t. t. ir pan. Bet, pagalvojus, didelę reikšmę turi ir vadovavimas visoms procedūroms.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų