Pagaliau pirkėjas atsirado

Buvusios vaikų bibliotekos pastatas.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Buvusios vaikų bibliotekos pastatas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Aukcione pagaliau atsirado pirkėjas buvusiam vaikų bibliotekos pastatui Vytauto gatvėje.

Ukmergės rajono savivaldybė ji bandė parduoti daugiau kaip trejus metus. Per tą laiką objekto kaina nukrito bemaž tris kartus.

Ir štai pagaliau praėjusią savaitę internetu vykusiose varžytinėse objekto pirkėjas atsirado. Ir net ne vienas – keli varžėsi dėl jo įsigijimo. Didžiulio – 488 kvadratinių metrų – pastato kaina aukcione jau buvo nukritusi iki 49 tūkst. Du varžęsi pirkėjai ją truputį kilstelėjo. Varžytinių laimėtoju paskelbtas tas, kuris pasiūlė didžiausią galutinę kainą – daugiau kaip 55 tūkst. Eur.

Buvęs vaikų  bibliotekos pastatas tuščias stovi daugiau kaip ketverius metus, įstaigai išsikėlus į pagrindinį Vlado Šlaito bibliotekos pastatą.

Visus šiuos metus savivaldybei nebereikalingam pastatui ieškotas naujas šeimininkas. Iš pradžių rengti žemės dokumentai,  paskui vienas po kito skelbti aukcionai.

Prieš porą metų galimas pirkėjas atsirado, tad visi dokumentai buvo sutvarkyti. Tačiau vėliau pirkėjas persigalvojo.

Pastatui priklauso vos 6 arų valstybinės žemės sklypas, nėra vietos automobilių sustojimui – ir tai galimai buvo viena iš priežasčių, kodėl jis nepasirodė patrauklus pirkėjams.

Pirmajame aukcione, organizuotame 2017 metų vasarą, šio objekto pradinė kaina siekė 125 700 eurų. Po kiekvieno nepavykusio aukciono objekto kaina buvo mažinama 10 proc.

Nors praėjusią savaitę aukciono laimėtojas jau paskelbtas, jis dar turi laiko persigalvoti. Pinigai dar nesumokėti ir nėra pasirašyta pirkimo–pardavimo sutartis. Pinigų sumokėjimo terminas – 1 mėnuo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų