Investicijos Ukmergėje, euras, išlaidos, piniginės naujienos

Per pastaruosius 29 m. po nepriklausomybės atkūrimo iš šalies emigravo jau per 1 mln. lietuvių. Tačiau didžioji jų dalis – 89 proc. – palaiko ryšius su Lietuvoje gyvenančiais artimaisiais, draugais, teigia, kad lietuvybę svarbu išsaugoti ir gyvenant užsienyje.

Rajono savivaldybė ketina skolintis lėšų įgyvendinti investicinius projektus. Šie projektai įgyvendinami ES struktūrinių fondų lėšomis, tačiau nedidele dalimi vis tiek turi prisidėti savivaldybė. Kadangi projektų įgyvendinama net keliolika, skolinamasi nemažai.

Ne kiekvienas į užsienio šalį emigravęs mūsų šalies tautietis žino apie savo galimybes kreiptis dėl paskolos Lietuvoje. Trumpiau tariant, nemaža dalis žmonių, kurie dirba užsienyje, laikosi nuomonės, kad jei jų darbas nėra Lietuvoje, tuomet jie neturi jokios galimybės kreiptis dėl paskolos į Lietuvoje veikiančius kreditorius.

„Kas per daug, tas nesveika“ – sako liaudies išmintis ir šiuo metu plačiai reklamuojamos refinansavimo paslaugos siejamos su jau neigiamą reputaciją spėjusiomis „užsidirbti“ greitųjų kreditų kompanijomis. Tačiau pasigilinus labiau galima atrasti nemažai refinansavimo privalumų tiems, kas siekia išsivaduoti iš paskolų pančių.

Ketina imti paskolą

Šią  savaitę vyksiančiame rajono tarybos posėdyje numatytas svarstyti klausimas dėl ilgalaikės ne didesnės kaip 866,9 tūkst. Eur paskolos investicijų projektams, numatytiems savivaldybės šių metų biudžete, finansuoti. Jei taryba pritars, savivaldybės administracijai bus pavesta parinkti kredito įstaigą, paimti paskolą ir užtikrinti jos grąžinimą bei aptarnavimo išlaidų apmokėjimą.

Skolų našta slegia vis daugiau žmonių. Nesvarbu kokioje situacijoje bebūtumėte, jei pasirašėte paskolos sutartį, privalote ją grąžinti, kas benutiktų.

Greiti kreditai gelbsti ne vieną žmogų. Staiga pritrūkus pinigų, bene patogiausias būdas jų gauti yra greitųjų kreditų įmonės. Tokios įmonės šiandien yra ypač išpopuliarėjusios ir jų paslaugomis naudojasi be galo daug žmonių Lietuvoje. Reiškia, yra didelė to paklausa.

Ar Jūs pasiruošę skolintis?

Pritrūkus pinigų imame galvoti apie galimybes jų iš kur nors gauti. Vieni svarsto apie savo turimo turto pardavimą, kiti tokio neturi, todėl ieškosi papildomo uždarbio, o dar kiti galvoja apie paskolą.

2016 metais valstybės remiamas paskolas studentams teiks DNB bei Swedbank bankai, savo paskoloms pasiūlę 2,1 proc. maržą eurais.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų