Ukmergėje – nauja gydymo įstaiga

Naujoji gydymo įstaiga. Gedimino Nemunaičio nuotr. Naujoji gydymo įstaiga. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Daugiau kaip dešimtmetį inkstų hemodializės paslaugas ligoninės patalpose teikianti UAB „Nefrologų pagalba“ Anykščių gatvėje stato naują centrą. Tai pirmoji naujai pastatyta gydymo įstaiga Ukmergėje per daugelį dešimtmečių.

UAB „Nefrologų pagalba“ direktorė Asta Kantoravičienė pasakojo, kad inkstų hemodializė atliekama tuomet, kai inkstai nebegali pašalinti iš organizmo kenksmingų medžiagų apykaitos produktų bei skysčių. Šiuo metu procedūra atliekama Ukmergės ligoninės nuomojamose patalpose.

Anot A. Kantoravičienės, jų centre hemodializę atliekančių ligonių skaičius svyruoja nežymiai – paslaugomis nuolat naudojasi apie 20 pacientų. Iš jų daugiau kaip pusė – ukmergiškiai. Kiti – ligoniai iš aplinkinių rajonų.

UAB „Nefrologų pagalba“ Ukmergėje dirba 4 gydytojai, 5 bendrosios praktikos slaugytojos, 2 sanitarės. Įsteigtas ir vairuotojo etatas, nes toliau gyvenantys ligoniai, pavyzdžiui, iš Širvintų rajono, atsivežami ir parvežami po procedūros namo.

Apie naujojo UAB „Nefrologų pagalba“ hemodializės centro planuojamas statybas rašėme pernai pavasarį. Tuomet pašnekovė pasakojo, jog besibaigiant nuomos sutarčiai, teko pagalvoti apie tai, kur šios medikų paslaugos Ukmergėje bus atliekamos ateityje.

Taip buvo pasirinktas sprendimas statyti visiškai atskirą pastatą ir jame įrengti hemodializės centrą. A. Kantoravičienė pasakojo, jog įmonė įsigijo sklypą netoli ligoninės ir neįgaliųjų bendrabučio esančiame Anykščių skersgatvyje.

Dabar jame jau „išdygo“ naujasis 600 kvadratinių metrų pastatas. Pasak direktorės, artimiausi darbai – vidaus apdaila, medicininės įrangos parengimas.

Kantaravičienė pasakojo, kad įrangą, skirtą įvairioms procedūroms jau įsigijo.

„Įkurtuvių nelaukėme – kol įsirengsime iki galo patalpas, įrangą pasitatėme ir ją naudojame hemodializėms nuomojamose patalpose. Gydymo kokybei sienų „naujumas“ ar „senumas“ visai nesvarbu – turime teikti kokybišką paslaugą“, – teigia ji.

Vadovė tikisi, kad naujasis centras mūsų mieste atsiras iki metų pabaigos.

Ligoniams už dializės centre atliekamas medicinos  paslaugas mokėti nereikia – už šias procedūras moka ligonių kasos.

Nors tokių centrų trūkumo Lietuvoje nejaučiama – jų šiuo metu yra apie 60 – vis tik nemenkas privalumas ligoniams yra ir kuo mažesnis atstumas iki jo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų