Mūšios tvenkinyje planuojamos vandens pramogos

Ukmergiškis Darius Rinkevičius ketina įgyvendinti vandenlenčių sporto idėją. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergiškis Darius Rinkevičius ketina įgyvendinti vandenlenčių sporto idėją. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Jei entuziastams pasiseks, mūsų rajone atsiras vandenlenčių sporto zona. Šią naują rajone pramogą ketinama siūlyti, įrengus rekreacinę zoną su aktyvaus poilsio įrenginiais prie Mūšios tvenkinio.

Idėjos sumanytojas – ukmergiškis Darius Rinkevičius. „Ši Lietuvoje populiarėjanti, visam pasaulyje itin mėgstama pramoga skirta daugiau jaunimui. Norisi ir pas mus sukurti tokią vietą, kad jiems būtų ką veikti, užsiimant ne tik tradiciniu sportu – futbolu, krepšiniu, bet ir kuo nors šiuolaikišku, neįprastu“, – tikina jis. 

Vyras pasakojo pats išmėginęs vandenlentes. Čiuožęs iki 50 kilometrų per valandą greičiu.

Šiam sportui reikalinga speciali įranga – neskęstanti lenta su ant jos pritvirtintais batais. Nuo vieno vandens telkinio kranto iki kito turi būti nutiesti lynai. Jie tvirtinami prie atramų. Anot D. Rinkevičiaus, ketinama įrengti keletą vandenlenčių trasų, tinkančių tiek pradedantiems, tiek pažengusiems čiuožėjams.

Taip pat idėjos autoriaus planuose – sutvarkyti aplinką prie Mūšios tvenkinio, įrengti tinklinio aikštelę, dar vieną smėlio paplūdimį. 

Kartu su žmona viešąją įstaigą „Veikmergė“ įsteigęs pašnekovas sako, jog šiuos planus jis viliasi įgyvendinti, pasinaudojęs europine parama. Projektui, skaičiuoja, reikėtų per 100 tūkst. eurų. 

Dėl galimybės nuomotis sklypą ukmergiškis kreipėsi į rajono tarybą. Pasakojo ketinantis panaudoti apie 2 hektarus žemės. „Su šiuo projektu jau pažengta į priekį, tačiau viskas būtų greičiau, jei ne biurokratiniai dalykai: žemės, kiti klausimai, – neslepia jis. – Galvojant realistiškai, gal ir kitais metais dar nebus viskas įvykdyta.“

***

* Vandenlenčių sporto šaka vadinama ekstremalia. Ji radosi 8-ojo dešimtmečio pabaigoje ir šiandien yra viena sparčiausiai populiarėjančių sporto šakų visame pasaulyje.

* Tai – vandens sportas, atsiradęs iš vandens slidžių ir banglenčių sporto. Idėja buvo tokia: būti traukiamam katerio, stovint ant banglentės. Tačiau banglentes buvo sunku valdyti, ir taip atsirado vandenlentė.

* Vandenlentininkas, plaukdamas paskui specialų katerį, keliantį didesnes bangas, dėl trumpesnės ir platesnės lentos nei snieglentė gali atlikti įspūdingai aukštus šuolius ore.

* Tarptautinė vandens slidžių ir vandenlenčių federacija (IWWF) buvo įkurta 1936 metais ir dabar turi narių beveik iš šimto valstybių.

* 1990 m., kai vandenlentės pasidavė snieglenčių ir riedlenčių sporto įtakai, vandenyje atsirado įvairių kliūčių – rampų, vamzdžių, tramplinų. Būtent tuo metu vandenlenčių sportas atėjo ir į Europą.

* 2000 m. surengtas pirmas Pasaulio vandenlenčių čempionatas. 2001 m. vandenlentės pirmą kartą pateko į pasaulio žaidynes Japonijoje.

* Vandenlentėmis galima plaukioti ežeruose, upėse, jūrose. Lietuvoje yra įkurta per 20 vandenlenčių parkų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Vievyje, Molėtuose, Anykščiuose ir kitur.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Komentarai  

0 # jonas 2016-07-19 00:00
Gera tavo mintis, bet gal ne mušos tvenkiniui, nes jis ir taip vos gyvas. Galima sakyti gyvos žuvies nebeliko. O ir ten gyvenantiems papildomo triukšmo nereikia.....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų