Spausdinti šį puslapį

Po Naujųjų – pasikeitimai prekyboje

Sausio 1 dieną įsigalioja nauja alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka. Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas primena parduotuvėse alkoholiu bus prekiaujama pirmadieniais–šeštadieniais nuo 10 iki 20 val., o sekmadieniais – nuo 10 iki 15 val.

Kavinėje ar kitoje viešojo maitinimo įstaigoje pilstomų alkoholinių gėrimų bus galima įsigyti ir tomis valandomis, kai parduotuvėse juo nebeprekiaujama: pirmadieniais–šeštadieniais nuo 20 iki 10 val. ir sekmadieniais – nuo 15 val.

Tiesa, šiuo laiku įsigyti bus galima tik pilstomus alkoholinius gėrimus, kuriuos leidžiama vartoti tik viešojo maitinimo vietoje. Minėtu laiku visi alkoholiniai gėrimai galės būti parduodami tik išpilstyti į vartojimui vietoje pritaikytą tarą – taures, bokalus, grafinus.

Draudžiamu laiku iš viešojo maitinimo įstaigos vartotojai alkoholio išsinešti negalės.

Nesilaikant apribojimų, nuobaudos bus taikomos ne tik pardavėjams, bet ir tvarkos nesilaikantiems klientams.

Tiek parduotuvėse, tiek viešojo maitinimo įstaigose alkoholinius gėrimus galės įsigyti 20 metų amžiaus ir vyresni blaivūs asmenys. Pardavėjai itin jaunai atrodančių pirkėjų prašys pateikti tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Paaiškėjus, kad pirkėjas yra jaunesnis nei 20 metų amžiaus, jam alkoholis nebus parduodamas.

Nuo kitų metų uždraudžiama alkoholio reklama.

Informaciją apie alkoholinius gėrimus galima bus rasti tik alkoholiniais gėrimais prekiaujančių įmonių interneto svetainėse, parduotuvėse ir viešojo maitinimo vietose, taip pat alkoholio verslu užsiimančių įmonių pastatų iškabose ir ant šių įmonių automobilių. Alkoholinių gėrimų prekybininkai šios reklamos negalės skleisti socialiniuose tinkluose.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)