„UMP Technika“ gamyklos kolektyvas. Gedimino Nemunaičio nuotr. „UMP Technika“ gamyklos kolektyvas. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje, Deltuvos gatvėje, atidaryta nauja „Baltic-American Concord“ įmonių grupei priklausanti gamykla „UMP Technika“. Pagrindiniai bendrovės veiklos produktai: hidrauliniai briketų gamybos presai, šieno ir šiaudų smulkintuvai. Į gamyklą investuota 1,5 mln. eurų.

Naujoje 3 000 kvadratinių metrų gamykloje šiuo metu dirba daugiau kaip 30 darbuotojų. Per kelerius ateinančius metus ketinama 20 proc. didinti darbuotojų skaičių. Daugiausiai – gamyboje, nes ketinama pradėti naujo produkto – pakavimo linijos – gamybą.

Į gamyklos atidarymo šventę penktadienį susirinko gausus būrys įmonės bičiulių, draugų, partnerių. Jiems buvo pristatytas įspūdingas ledo skulptūros kūrimo šou, grojo metalo muzikos grupė, išsakyti sveikinimai ir perkirpta įkurtuvių juostelė.

„Baltic-American Concord“ įmonių grupei priklauso 4 gamyklos. Trys iš jų veikia baldų industrijoje ir viena – „UMP Technika“ – metalo pramonės atstovė.

Įmonės „UMP Technika“ vadovas Vilius Domarkas sako: „Mūsų baldų pramonės įmonės pagamina daug antrinio produkto: pjuvenų, žievės, skiedros – daugiau kaip 20 tūkst. tonų per metus. Vienas iš įmonių uždavinių – beatliekė gamyba, kurios pagrindas – visos žaliavos realizacija. Kurui skirtų medžio briketų gamyba – puiki galimybė, todėl hidraulinį briketų gamybos presą pasigaminome sau, o paskui šį produktą pasiūlėme ir rinkai“.

Metalo apdirbimo ir įrenginių gamybos verslą įmonių grupė vysto nuo 2004 metų, o prieš 5 metus buvo įsteigta ir tuo užsiimanti atskira įmonė. Bendrovės „UMP Technika“ produktų kataloge taip pat – šieno ir šiaudų smulkintuvas, reikalingas daugiausiai žemės ūkiu besiverčiantiems verslininkams, planuose – ir kiti įrengimai.

Per veiklos laikotarpį parduoti daugiau nei 600 įrenginių iškeliavo į daugiau kaip 25 šalis. Bendrovė sėkmingai dirba su atstovais įvairiose šalyse. Lietuvoje parduota ir veikia apie 100 briketavimo presų.

„Produktas labiau skirtas ne fiziniams asmenims, o gamybos įmonėms, todėl siūlomas ne tik Lietuvos rinkai. Apie eksporto galimybes domėjomės dar prieš pradėdami gamybą. Jau turime patirties – didžioji dalis kitų grupės įmonių produktų taip pat eksportuojami“, – pasakoja V. Domarkas.

Įmonių grupės vadovas Audrius Dabužinskas teigia, kad naujos gamyklos statyba buvo gerai suplanuotas ir pasvertas veiksmas: „Iki šiol „UMP Technika“ veikė kitos bendrovės patalpose ir galėtų sėkmingai veikti toliau. Tačiau apsukos didėja, užsakymų turime pakankamai ir matome, kad su turimais resursais vis sudėtingiau patenkinti klientų poreikius. O veikla – pelninga.

Pernai įmonės pardavimai augo 50 proc. ir pasiekė 3,5 mln. eurų. Sustoti neketiname, sieksime, kad bendrovės tempai tik didėtų, o dirbant naujoje, erdvesnėje gamykloje tokie tikslai daug paprasčiau pasiekiami.“

Anot A. Dabužinsko, nauja gamykla įrengta atsižvelgiant į produkto gamybos specifiką ir procesus, įdiegtos modernios technologijos. „Statydami naują gamyklą apgalvojome kiekvieną gamybos etapą: buvo išanalizuoti technologiniai procesai, pasitelkta profesionalių projektuotojų pagalba, dirbo stiprus rangovas. Mąstėme ir apie žmones: norime, kad dirbti būtų maloniau ir lengviau“, – teigia A. Dabužinskas.

„Baltic-American Concord“ įmonių grupė vienija 4 gamybines įmones, 3 iš jų veikia baldų pramonės srityje: „Užmojai su garantijomis“ – pirminio medienos paruošimo bendrovė, „Apvalūs medžio gaminiai“ – baldinių kaiščių ir lazdelių gamintoja, „Universalūs medžio produktai“ – medžio masyvo baldų ir komponentų gamintoja bei „UMP Technika“ – įrengimų gamintoja.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų