Perdangos plokštės iš Ukmergės keliauja į Švediją

Išplėstas gaminių asortimentas ir investicijos bendrovei „Ukmergės gelžbetonis“ lėmė stabilų 30 proc. pastarųjų metų kasmetinį pardavimų augimą. Taip sako šios įmonės pardavimų direktorius Gintaras Urbonavičius.

Gamyklai įsigijus naujus modernius gamybinius įrenginius sieninėms plokštėms, kolonoms, sijoms gaminti, atsirado galimybės rinkai pasiūlyti visus gelžbetonio gaminius, kurių reikia statant gyvenamosios bei gamybinės paskirties statinius.

Nauja technologinė įranga buvo sumontuota atsisakius TT plokščių, kurių poreikis rinkoje sumažėjo, linijos įrenginių.

Didžiausią Ukmergėje gaminamos produkcijos dalį sudaro kiaurymėtosios perdangos plokštės. Taip pat gaminamos vienasluoksnės ir trisluoksnės sieninės plokštės, sijos, kolonos, laiptai, balkonai.

Sieninių plokščių gamyba, naudojant naują įrangą, pradėta prieš trejus metus, tačiau jau dabar jų pardavimai sudaro daugiau nei 20 proc. visos gelžbetonio produkcijos pardavimų.

„Šios investicijos į naują įrangą sudarė galimybes 30 proc. padidinti pardavimus ir tiek pat išauginti eksportą.

Anksčiau gelžbetoninių gaminių eksportas siekė apie 10 proc. ir jie buvo tiekiami tik į Estiją ir Latviją,  o pastaruoju metu eksportas išaugo triskart, o gaminiai eksportuojami ir į Švediją, Daniją, Norvegiją.

Didžiausią eksportuojamų gaminių dalį sudaro sienų ir perdangos plokštės. Eksportuojamos ir sijos bei kolonos, laiptai, balkonai, bet didžioji šių gaminių dalis lieka vietos rinkoje.

„Į objektus Švedijos gaminiai turi būti pristatyti griežtai laikantis grafiko, nes ir statybinės technikos, ir darbuotojo darbo valanda užsakovui kainuoja labai brangiai. Todėl būtina laikytis greito tempo, tikslaus planavimo. Nauja įranga, į kurią bendrovė investavo apie 1,5 mln. eurų, sudaro sąlygas gaminti našiai ir laiku vykdyti užsakymus.

Gintaras Urbonavičius sako, kad investicijos į naują įrangą sudarė galimybes jau trejus metus išvengti sezoninių darbų svyravimo. Gamyba tapo tolygi.

Pernai ir šiemet „Ukmergės gelžbetonis“ tiekė gaminius dideliems projektams Švedijoje.

Vienas iš jų – biurų pastatas „Foajen“ Malmo centre. Pernai „Ukmergės gelžbetonio“ gamykla į šį objektą tiekė perdangos ir pilnavidures perdangos plokštes, kolonas, viensluoksnes sienines plokštes.

Tam pačiam rangovui, statant viešbutį su kongreso patalpomis ir SPA Helsingborge, gamykla tiekė perdangos ir pilnavidures perdangos bei viensluoksnes sienines plokštes.

Tiekta produkcija ir į Stokholmą, statant 280 butų, garažų ir komercines patalpas.

Vienas išskirtinių objektų Lietuvoje – Fabijoniškių baseinas Vilniuje. Gamykla jam pagamino trisluoksnes surenkamąsias sienas bei perdangos plokštes.

Plačiau apie investicijas „Ukmergės gelžbetonio“ gamykloje rašo portalas Statybunaujienos.lt.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų