Ukmergėje norėtų įkurti „Spiečių“

Susitikimo dalyviai. Susitikimo dalyviai.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergės rajono savivaldybėje lankėsi VšĮ „Versli Lietuva“ Verslumo departamento direktorė Inga Juozapavičienė ir regionų plėtros grupės vadovė Jolanta Miloš. Savivaldybės vadovams ir administracijos darbuotojams viešnios pristatė Lietuvoje sėkmingai veikiantį bendradarbystės centrų (BC) „Spiečius“ tinklą ir veiklą.

BC – tai nemokama, netradicinio tipo bendradarbystės erdvė šalyje, skirta smulkiems ir vidutiniams verslininkams.

Pirmieji BC duris atvėrė 2016-aisiais. Per trejus metus jie buvo įkurti Alytuje, Šiauliuose, Tauragėje, Panevėžyje, Kėdainiuose ir Marijampolėje. Dabar visoje Lietuvoje jų jau – septyni.

„BC pagrindiniai tikslai – padėti verslui kurtis, plėstis, eksportuoti. „Spiečiuose“ veiklą prieš kelerius metus pradėjusios įmonės toliau sėkmingai dirba ir kuria darbo vietas savo regiono gyventojams.

„Spiečių“ plėtra Lietuvos regionuose sprendžia net kelias esmines verslumo problemas vienu metu – gerėja verslo aplinka, jaunimo verslumas, gyventojų motyvacija imtis verslo. „Spiečius“ savo nariams siūlo erdvę, kurioje galima patogiai bei kokybiškai dirbti visą parą, čia galima gauti profesionalias verslo konsultacijas, dalyvauti aktualiuose mokymuose, naudotis „Verslo mentorių tinklo“ programa, kuri labai daug prisideda prie kokybiško verslo vystymo. Tai yra be galo reikalingos ir naudingos priemonės pradedantiems bei savo versle inovacijas diegiantiems verslininkams“, – sakė J. Miloš, įkūrusi visus šiuo metu šalyje veikiančius „Spiečius“.

VšĮ „Versli Lietuva“ duomenimis, 2018 m. bendras Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo įmonių apyvartos augimas šalyje buvo 12 proc., o bendradarbystės centrų rezidentų apyvartos augimas siekė 81 proc. Pernai „Spiečiuose“ su „Verslia Lietuva“ buvo įsteigta 413 naujų verslų, šiemet jau – 335.

I.Juozapavičienės teigimu, mentorystė – viena iš svarbiausių veiklų BC. Ji skirta tradicinio arba inovatyvaus jauno verslo savininkams ir vadovams, tiems, kurie savo versle nori esminių pokyčių bei vertina patyrusių verslininkų patarimus, nori efektyviai vystyti savo verslą. Šiuo projektu siekiama skatinti verslo žmonių bendradarbiavimą ir dalijimąsi patirtimi.

Visuose veikiančiuose „Spiečiuose“ verslininkai labai aktyviai panoro prisijungti prie mentorystės programos ir padėti vystytis jauniems verslams. Mentorių sąrašuose – itin patyrę verslininkai, didelių įmonių vadovai, sukaupę ilgametę patirtį versle.

Turėti „Spiečių“ Ukmergėje – reali galimybė. Likvidavus Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centrą (TVIC) su smulkiu verslu susijusios funkcijos perduotos savivaldybės administracijai.


Bendradarbystės erdvė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų