Ką daryti individualią veiklą vykdantiems gyventojams, kurių veikla dabar ribojama?

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad individualia veikla besiverčiantys gyventojai, kurių veikla dėl COVID-19 karantino apribota Vyriausybės nutarimu, ją šiuo metu gali nutraukti. Paprasčiausia tai padaryti elektroniniu būdu – per Mano VMI, arba, neturint e. prieigos - paskambinus į Mokesčių informacijos centrą telefonu 1882.

Jei gyventojas vykdė veiklą įsigijęs verslo liudijimą (VL), o ji šiuo metu yra ribojama, tai nutraukus verslo liudijimą, pajamų mokesčio permoką galima susigrąžinti, arba ji galės būti įskaitoma kitam verslo liudijimui, kai tik veiklą vėl bus galima vykdyti.

Veiklos nuo kovo 16 d. nevykdantiems VL savininkams suteikiama galimybė veiklą nutraukti ir atgaline data. Tokiu atveju gyventojai turi skambinti į Mokesčių informacijos centrą telefonu 1882 / +370 5 260 5060 arba pateikti elektroninį paklausimą per Mano VMI ir konsultantai užregistruos prašymą nutraukti VL nuo kovo 16 d.

VMI primena, kad visiems gyventojams, taip pat vykdžiusiems individualią veiklą su pažyma, atsižvelgiant į susidariusią situaciją dėl COVID-19, nukeltas pajamų mokesčio deklaravimo ir sumokėjimo terminas. Vietoje buvusios gegužės 4 d., šiais metais gyventojams  pajamas deklaruoti bei mokestį sumokėti reikės iki liepos 1 d. Vadinasi, deklaruoti mokesčius ir juos sumokėti gyventojai turės daugiau laiko.

Nusprendus nutraukti su pažyma vykdomą individualią veiklą, prašymas dėl veiklos nutraukimo teikiamas per Mano VMI. Sistemoje reikia pasirinkti „Individualios veiklos registravimas / nutraukimas“, tuomet prie veiklos, kuri nutraukiama, ir mokesčių mokėtojo tipo „Gyventojai, vykdantys individualią veiklą“, reikia nurodyti datą, nuo kurios nutraukiama veikla, ir paspausti „X“.

Gyventojai, kurie pageidauja nutraukti įsigytą VL ar įregistruotą individualią veiklą, tačiau neturi elektroninės bankininkystės ar VMI išduotų prisijungimo priemonių, gali skambinti į Mokesčių informacijos centrą telefonu 1882 / +370 5 260 5060 arba rašyti elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. (kartu nurodydami kontaktinį telefono numerį) ir konsultantai užregistruos Jūsų veiklos nutraukimo prašymą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų