Verslą atnaujinti pasiruošę ne visi

Pradedančioms veiklą įmonėms – griežti reikalavimai.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Pradedančioms veiklą įmonėms – griežti reikalavimai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vyriausybei priėmus nutarimą vėl leisti dirbti kai kuriam smulkiajam verslui, tikrinama, ar bus užtikrintos reikiamos apsaugos priemonės. Paaiškėjo, kad ne visi Ukmergės verslininkai pasiruošę dirbti naujomis sąlygomis.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus pasakojo, kad penktadienį aplankė nemažai įmonių, kurios po pertraukos pradėjo veiklą ir patikrino, kaip jos tam pasiruošusios, ar laikomasi nustatytų reikalavimų.

Atidaromos ne maisto prekių (buitinių ir remonto paslaugų, gėlių) parduotuvės, rūbų valyklos, laikrodžių, batų, dviračių taisyklos.

Pasakojo, kad didžiosiose įmonėse pažeidimų neaptikta – nuo pirmos dienos griežtai laikomasi nustatytų reikalavimų. O jų – tikrai nemažai.

Parduotuvės įpareigotos prie įėjimo pateikti informaciją apie tai, kad jose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės žmonėms – vyresniems nei 60-ies metų amžiaus ir turintiems lėtinių susirgimų, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligų, cukrinio diabeto, lėtinių kvėpavimo organų ligų, lėtinių inkstų ligų ir kitų. Be to, tokiems žmonėms nerekomenduojama dirbti ir prekybos vietose.

Prie įėjimo į prekybos vietą pirkėjams turi būti pateikta informacija apie asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higieną, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą). Gerai matomoje vietoje turi būti pakabintos pirkėjų rankų dezinfekcijai skirtos priemonės, vienkartinės pirštinės. 

Siekiant išvengti grūsčių, turi būti ribojami pirkėjų srautai. Tai reiškia, kad prekybininkai turėtų užtikrinti, jog pirkėjai eilėse prie kasų ar savitarnos kasų laikytųsi saugaus, ne mažesnio kaip 1 metro, atstumo vienas nuo kito, o vietose, kuriose susidaro pirkėjų eilės – pažymėti privalomus atstumus tarp pirkėjų.

Prekybininkai turi užtikrinti, kad į prekybos vietą būtų įleidžiami tik apsaugines kaukes arba apsaugines veido priemones dėvintys pirkėjai, atvykę ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis.

Nustatyta, kad turėtų būti matuojama darbuotojų, iškart jiems atvykus į darbą, kūno temperatūra.

Tai reiškia, jog turi būti užtikrinama, kad dirbtų tik sveiki darbuotojai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų susirgimų požymių (slogos, kosulio, čiaudulio, pasunkėjusio kvėpavimo, viduriavimo, vėmimo) ir darbuotojų sveikata būtų nuolat stebima.

Mažmeninę prekybą iš mobiliųjų parduotuvių leista vykdyti ne arčiau nei 500 metrų atstumu nuo socialinės globos įstaigų.

Vyriausybės sprendimu, tiek ne maisto prekių parduotuvės, tiek įvairių buitinių, remonto ar kitų paslaugų teikėjai turės užtikrinti ne mažesnį kaip 10 kvadratinių metrų vienam klientui tenkantį patalpų plotą arba vienu metu aptarnauti ne daugiau nei vieną klientą.

Pramogų ir prekybos centruose ar kitose vietose esančių ne maisto  prekių parduotuvių, kurios neturi atskiro tiesioginio įėjimo iš lauko, veikla ir toliau draudžiama.

Pirmuoju karantino švelninimo etapu veiklą gali pradėti tik tie paslaugų tiekėjai, kurių veikloje nėra ilgo (daugiau kaip 20 min.) kontakto su klientu ir kurie paslaugas teikia stacionariose paslaugų teikimo vietose. Taigi, vis dar draudžiama grožio salonų, sporto klubų veikla. Platesnis paslaugų atvėrimas planuojamas vėliau, antruoju etapu.

A.Dutkus pasakojo, kad penktadienį aplankytų kai kurių mažesnių verslo įmonių atstovai nebuvo iki galo išsiaiškinę jų veiklai šiuo metu keliamų reikalavimų.

Kiti net nežinojo, kur rasti visą reikiamą informaciją. Viskas verslininkams buvo išaiškinta – nė vienas nenubaustas. Žadama juos dar kartą aplankyti šią savaitę.

Už naujosios tvarkos pažeidimus numatytos nemenkos baudos. Baimindamiesi baudų ir paties viruso užkrato, kai kurie smulkieji verslininkai, nors ir galėtų, veiklos nutarė dar bent savaitę nepradėti.

Minėjo ir kitą priežastį dėl tokio savo sprendimo – labai sumažėjusį po miestą vaikštinėjančių žmonių skaičių. Sako, kad kai nėra judesio, veiklą vykdyti kurį laiką tiesiog neapsimokės.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+1 # ? 2020-04-23 12:11
Kada topocentras atsidarys?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # Lillian Bradley 2020-04-24 12:19
Sveiki visi, mačiau žmonių, kurie jau yra gavę paskolą iš „Anderson Loan Finance“, komentarus. Sąžiningai maniau, kad tai sukčiai, ir tada nusprendžiau pateikti prašymą remdamasis jų rekomendacijomis, nes man labai reikėjo paskolos. Prieš kelias dienas asmeninėje banko sąskaitoje patvirtinau 12 000,00 USD sumą, kurios paprašiau verslui. Tai tikrai gera žinia ir aš esu tokia laiminga, kad patariu visiems, kuriems reikalinga tikra paskola ir kurie tikrai turi grąžinti pinigus, kreiptis el. Paštu (faksas) +1 315-329-6320

Jie gali jums paskolinti.
Susisiekite su ponu Andersonu
El. Paštas:
Telefonas: +1 315-329-6320
Apsilankykite biuro adresu @ (68 Fremont Ave Penrose CO, 81240).
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų