„Vilkmergės“ restorane gimsta „Ukmergietiški koldūnai“.   Gedimino Nemunaičio nuotr. „Vilkmergės“ restorane gimsta „Ukmergietiški koldūnai“. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Karantino metu veiklas sustabdžiusios maitinimo įstaigos suka galvas, kaip išgyventi ir išsaugoti darbuotojus.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo restoranui „Vilkmergė“ išsigelbėti padeda pradėti gaminti rankų darbo šaldyti koldūnai.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė prisimena laikus, kai Ukmergė garsėjo labai skaniais valgykloje tiekiamais koldūnais. Atvykdavę miesto svečiai būtinai užsukdavo paragauti šio tradicinio patiekalo.

Dėl pandemijos ir karantino kooperatyvo restoranas „Vilkmergė“ buvo priverstas nutraukti veiklą. Štai tada ir nutarta atgaivinti senus prisiminimus, gaminant šaldytus spalvotus koldūnus su mėsos įdaru. Jie pavadinti „Ukmergietiški koldūnai“.

Šio gaminio tešlai nuspalvinti naudojami natūralūs ingredientai – morkos, burokėliai ir špinatai. Šios džiovintos daržovės susmulkinamos, o kai tampa milteliais, maišomos su miltais. Taip koldūnų tešla įgauna oranžinę, rausvą ir žalsvą spalvas.

Įdarui naudojamas pagal specialią receptūrą paruoštas faršas. Koldūnų receptūra yra patvirtinta laikantis nustatytų reikalavimų.

Direktorė pasakojo, kad jų koldūnai yra rankų darbo – tešla ir minkoma, ir formuojama be jokių įrenginių – rankomis.

Šaldyti koldūnai fasuojami į plastikinius kibirėlius. A. Andrikonienė sako, kad tokią fasavimo tarą pasirinko neatsitiktinai, o tausojant aplinką. Juk tušti kibirėliai puikiai pritaikomi buityje.

Naujaisiais koldūnais neseniai pradėta prekiauti Ukmergės vartotojų kooperatyvo parduotuvėse. Rezultatas pranoko lūkesčius – per porą savaičių parduota bent 200 kibirėlių.

A.Andrikonienė sako, kad šiemet įstaiga pradėjo prekiauti ir dar vienu nauju gaminiu – „Žvagulių šakočiais“. Jų pasiūlyti į Ukmergę atvažiavo per karantiną į maisto gamybą pasukę dainininkai Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis. Estrados žvaigždės siūlo bent penkių rūšių šakočius – romo, medaus, sūrio, klasikinio skonio ir ekologiškus. Prie pirmo užsakymo pirkėjams buvo pridėta dovana – muzikinis diskas.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo vadovė sako, kad ir ateityje, kai gyvenimas pagaliau grįš į senas vėžes, restorano patalpas planuoja palikti tik užsakomiesiems pokyliams ir šventėms bei pusgaminių gamybai.   

Planuoja plėsti asortimentą – gaminti šaldytus blynelius su įvairiais įdarais ir naminius makaronus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų