Pirkinių krepšeliai tapo solidesni

Prie parduotuvių įrengti kavos aparatai.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Prie parduotuvių įrengti kavos aparatai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pandemija ir atsiradę galimybių pasai pakoregavo mūsų apsipirkimų įpročius. Kai kurias parduotuves dalis žmonių priversti aplenkti, o mažesnėse pirkėjų padaugėjo.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė sako, kad mažosiose jų tinklo parduotuvėse apyvarta padidėjo.

Pasak direktorės, didėjo ne tik pirkėjų skaičius, bet ir pirkinių krepšelis. Skaičiuojama, kad jis išaugo 14 proc. Pastebima, kad pagrindinis pokytis – ne prekių kiekis, bet tai, kad pasirenkami kokybiškesni, brangesni gaminiai.

 Investicijos

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas kasmet dideles investicijas skiria patalpų rekonstrukcijai. Neseniai pasikeitė universalinės parduotuvės pirmas aukštas. Šioms investicijoms buvo skirta per 90 tūkst. eurų. Patalpose jau įsikūrė grožio salonas.

Direktorė pasakojo, kad šiemet didelis dėmesys buvo skirtas kaimų parduotuvių aikštelių įrengimui. Aikštelės atnaujintos prie Taujėnų, Lėno, Juodausių, Deltuvos parduotuvių, o prie Krikštėnų įrengta nauja rampa.

Nauja parduotuvė

Kooperatyvo didžiausia šių metų investicija į plėtrą – nauja parduotuvė mieste, Nuotekų gatvėje. Šioms statyboms buvo numatyta 300 tūkst. eurų ir dar 50 tūkst. – įrangai.

Kooperatyvo vadovė A. Andrikonienė pasakojo, kad pernai lapkričio mėnesį pradėtos statyti parduotuvės atidarymas numatytas spalio pabaigoje.

Architekto Sauliaus Sakalio suprojektuota parduotuvė – 400 kvadratinių metrų ploto. Jos salės plotas – 180 kvadratinių metrų. Pastatyta nauja šaldymo įranga, įgyvendinti šiuolaikiški technologiniai sprendimai.

Rajono vartotojų kooperatyvas paskutinį sykį naują parduotuvę A. Smetonos gatvėje pastatė 2012 metais.

Naujajai parduotuvei Nuotekų gatvėje jau sugalvotas ir vardas  – „Riešutas“.

Naujovė pasitvirtino

Šią vasarą rajono vartotojų kooperatyvas savo pirkėjams pasiūlė naujovę – šalia parduotuvių buvo pastatyti kavos aparatai. Jie pastatyti prie „Pivonijos“, „Pušelės“, „Uosio“, „Vaivorykštės“, „Paparčio“ bei kitų tinklo parduotuvių. Nepamirštos ir kaimo vietovėse esančios parduotuvės. Aparatai pastatyti beveik prie visų iš jų.

Už kavą galima atsiskaityti tiek grynaisiais, tiek banko kortelėmis ir mėgautis gėrimais bet kuriuo paros metu. Direktorė pasakojo, kad sumanymas visiškai pasitvirtino. „Užsienyje, taip pat ir mūsų didmiesčiuose tokie aparatai labai populiarūs. Tikėjau, kad jie prigis ir mūsų mieste“, – sako į naujovę drąsiai pažvelgusi įmonės vadovė.

Su kavos pardavėjais jie yra pasirašę sutartį. Kiek tiksliai karštų gėrimų kas mėnesį parduodama, nenorėjo detalizuoti, tačiau sakė, kad jų parduodama šimtais, o aparatus vis tenka papildyti puodeliais.

Remonto darbai nesibaigia

Direktorė pastebi, kad parduotuvių apyvartai įtaką daro ir kai kurios išskirtinės aplinkybės.

Jau ne vieną savaitę yra uždaryta dalis šalia „Pivonijos“ prekybos centro esančios automobilių aikštelės. Kai nėra kur sustoti, kai kurie automobiliais atvažiuojantys pirkėjai suka apsipirkti kitur.

Savivaldybės administracija perdavė oficialų rangovų pažadą darbus šioje automobilių aikštelėje baigti ir aikštelę atlaisvinti iki spalio 9 dienos. Tačiau darbai kol kas dar nebaigti.


kompiuterinių žaidimų raktai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Aha 2021-10-13 10:21
Centre tas kavos aparatas tai veikia tai neveikia. Viena karta pirkau - buvo gerai,kita karta nei pinigu nei kavos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų