Spausdinti šį puslapį

„Maisto bankui“ aukojo ir ukmergiškiai

„Maisto bankui“ aukojo ir ukmergiškiai „Maisto bankui“ aukojo ir ukmergiškiai

Savaitgalį Lietuvos prekybos centruose vykusios „Maisto banko“ akcijos organizatoriai džiaugiasi žmonių dosnumu. Apsipirkdami gyventojai paaukojo maisto už 329 tūkst. eurų. Ukmergiškiai jo skurstantiesiems nupirko už puspenkto tūkstančio eurų.

406 šalies parduotuvėse nepasiturintiesiems maisto paaukoti prašę savanoriai per dvi dienas surinko 372 tūkstančius vienetų įvairių produktų. Tradiciškai aukotos kruopos, makaronai, miltai, taip pat pirkta sausų pusryčių, arbatos, šokolado, kavos.

„Visuomenė išgirdo organizatorių prašymą padėti patenkinti ne tik gyvybiškai būtinus poreikius, bet ir pasaldinti gyvenimą vaikams, augantiems nepilnose ar gausiose šeimose“, – sako labdaros fondo „Maisto bankas“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

„Maisto banko“ akcijos organizatoriai suskaičiavo, kad labdarai maisto aukojo 136 tūkstančiai žmonių, vidutiniškai išleidę apie pustrečio euro.

„Maisto banko“ plėtros ir komunikacijos vadovas Vaidotas Ilgius informavo, jog Ukmergėje akcijos metu maisto paaukota už 4517 eurų. Nupirkta 5057 vienetai produktų.

Akcija vyko visų didžiųjų šalies prekybos tinklų parduotuvėse, dalyje „Norfos“ parduotuvių. Joje dalyvaujant mūsų rajone savanoriavo Deltuvos miestelio bendruomenė, Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija, Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga, Lietuvos samariečių bendrijos Ukmergės skyrius, VšĮ „Apsisprendimas“, „Gelbėkit vaikus“ Ukmergės vaikų dienos centras.  

Paaukotas maistas suvežtas į „Maisto banko“ ir bendradarbiaujančių socialinių organizacijų sandėlius, kur surūšiavus bus parengtas dalinti. Iki Kalėdų pasieks apie 90 tūkst. nepasiturinčių šeimų visoje Lietuvoje.

„Maisto banko“ akcijos organizatoriai dėkoja maisto aukojusiems geradariams, savanoriams, rėmėjams. Paremti „Maisto banką“ galima ir trumpuoju tel. 1343 (2 Eur).

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)