Baiminasi, kad streikas užsitęs

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pirmadienį pedagogų pradėtas streikas užsitęsė ir Ukmergės ugdymo įstaigose. Derybose su Vyriausybe nerandant sprendimų, konfliktą aštrina nauji komentarai.

Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė informavo, jog ir trečiadienį kai kurie nesiliovė protestavę. Tarp streiko dalyvių – Jono Basanavičiaus ir Antano Smetonos gimnazijų, „Šilo“, Dukstynos, Užupio, Senamiesčio pagrindinių mokyklų, „Ryto“ specialiosios mokyklos, lopšelių-darželių „Saulutė“, „Nykštukas“, mokyklos-darželio „Varpelis“ pedagogai.

Iš sąrašo „iškrito“ lopšelis-darželis „Žiogelis“, kurio atstovai streikavo tik pirmadienį.

Steponavičienės teigimu, iš pradžių kalbėta apie tris dienas truksiantį streiką. „Tačiau kiek dar bus – nežinia. Ypač po tokio premjero akibrokšto – nepritariančiųjų buvo ir tarp mūsų pedagogų“, – ji kalbėjo apie premjero Algirdo Butkevičiaus antradienį išsakytus komentarus, esą įtakos streikus inicijuojančioms švietimo darbuotojų profesinėms sąjungoms turi Rusija.

„Pedagogų reikalavimai skirti Vyriausybei – ne mums, todėl negalim daryti įtakos jų sprendimui neterminuotai streikuoti. Ir streiko trukmė nuo mūsų nepriklauso“, – vedėja teigia, kad ją lems derybos, kurios vyko ir trečiadienį.

Streiko metu ugdymo procesas mokyklose ir darželiuose privalo būti vykdomas. Kiekviena įstaiga pati pasirenka veiklą. Vyksta netradicinio ugdymo dienos, individualios mokinių konsultacijos, pamokos pagal laikiną tvarkaraštį. Kai kur 1–5 klasių mokiniams teko keletas laisvų dienų, perkeltų iš Velykų atostogų. 

„Norisi tikėti, kad viskas kuo greičiau išsispręs. Tačiau mano tikėjimas – dar ne viskas. O juk reikia ir egzaminams ruoštis... Jei streikas dar užtruktų, būtų labai blogai“, – sako pašnekovė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų