Gedimino Nemunaičio nuotr. Pirmą kartą į bendrą renginį buvo sukviesti visų nevyriausybinių organizacijų nariai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Pirmą kartą į bendrą renginį buvo sukviesti visų nevyriausybinių organizacijų nariai.

Ukmergėje šiuo metu įsteigta per 100 nevyriausybinių organizacijų. Maždaug pusė iš jų yra aktyvios, dalyvauja įvairioje veikloje, ieško finansavimo galimybių rengdamos projektus. Visos rajono nevyriausybinės organizacijos praėjusią savaitę buvo sukviestos į bendrą renginį – „Draugystės mugę“.

Kultūros centre vykusios šventės metu susirinkusiuosius pasveikino rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistė Violeta Širmenė, aktyviai dalyvauti veikloje linkėjo Ukmergės rajono nevyriausybinių organizacijų tarybos pirmininkė Erika Buikauskienė.

Rajono savivaldybės Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Rima Boškevičienė pasakojo apie nevyriausybinių organizacijų veiklos finansavimo galimybes. Savo veiklą pristatė rajono VVG projektų vadovė Agnė Kanapeckaitė.

Po trumpų informacijų žodis buvo suteiktas patiems nevyriausybininkams. Jie papasakojo apie savo veiklą. Norinčiųjų prisistatyti buvo per trisdešimt.

Persikėlus prie sudėtinio vaišių stalo „Draugystės mugė“ tęsėsi iki sutemų.

Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistė V. Širmenė pasakojo, kad šis renginys – pirmasis, į kurį kviestos visos rajono nevyriausybinės organizacijos. Taip siekta apjungti organizacijas galimai bendrai veiklai, bendriems projektams, padėti susirasti partnerius.

Kokios veiklos ar bendri interesai dažniausiai vienija ukmergiškius? V. Širmenė pasakojo, kad iš pusšimčio nevyriausybinių organizacijų didžioji dalis – kaimų bendruomenės, kurių yra daugiau nei 30.

Taip pat yra nemažai muzikos kolektyvų, chorų, ansamblių. Kelios organizacijos vienija sporto entuziastus, kelios – neįgaliuosius ar veiklų jaunimą.

Savo skaičiumi didelės ir aktyvios – neįgaliuosius vienijančios organizacijos. Jų rajone – dvi. Viena jungia sportuojančius negalios žmones.

Daug narių ir pagyvenusius žmones vienijančiose organizacijose. Aktyviai save visada pristato rajono literatai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų