Aktyviausiems skaitytojams – Seimo dovanos

Seimo vadovė Loreta Graužinienė lankėsi Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Autorės nuotr. Seimo vadovė Loreta Graužinienė lankėsi Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Autorės nuotr.

Trečiadienį Ukmergėje lankėsi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Į Vlado Šlaito viešąją biblioteką ji atvyko apdovanoti geriausių skaitytojų, pabendrauti su įstaigos ir jos kaimo padalinių darbuotojais.

Viešnia dalyvavo šventinėje rajono bibliotekininkų sueigoje, skirtoje XVI-ajai Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei „Stiprios bibliotekos – stipri visuomenė“. Be to, Seimas šiuos metus paskelbęs Bibliotekų metais. Šiomis progomis vyksta įvairūs renginiai, susitikimai, visuomenė kviečiama dalyvauti nacionalinėje „Bibliotekų olimpiadoje“.

Graužinienė pasveikino susirinkusius bibliotekininkus, padėkojo jiems už darbą ir dėmesį skaitytojams. Vienas pagrindinių Seimo vadovės vizito tikslų – apdovanoti du pačius aktyviausius bibliotekos skaitytojus – suaugusįjį ir mažiausią.

Būtent tokiems iš jų skirtos dovanos su Seimo atributika įteiktos muziejininkui Raimondui Ramanauskui bei mokyklos dar nelankančiai šešerių ukmergiškei Gilei Liepai Bundonytei. Mergaitė skaito nuo ketverių metų, yra dažna viešnia bibliotekoje. Darbuotojoms ji netgi parodo knygose rastas korektūros klaidas. Ją į renginį atlydėjusi mama Nida pasakojo, jog dukra anksti pažinusi ne tik lietuviškas raideles – išmoko ir anglišką abėcėlę. O skaitydama taip įsitraukia į knygos pasaulį, jog nebemato nieko aplinkui.

Apdovanojimą atsiimdamas R. Ramanauskas kalbėjo, kad ir jam pačiam šie metai – neeiliniai. „Jau 40 metų, kai esu šios bibliotekos skaitytojas. Tuoj po armijos grįžęs, 1976-ųjų pavasarį, pradėjau čia vaikščiot. Į biblioteką einu kiekvieną savaitę ir labai džiaugiuosi, kad čia – tiek daug knygų“, – šypsojosi muziejininkas.

Po padėką taip pat skirta geriausiems skaitytojams, išrinktiems bibliotekų darbuotojų, iš visų 28-ių įstaigos kaimo padalinių. Kaimo bibliotekoms Seimo vadovė atvežė ir naujų knygų. „Parvežkite dovanų savo aktyviausiems skaitytojams, kad pajaustų knygos lapus, žodžio, raštijos svarbą – ne vien kompiuterinio turinio“, – sakė ji.

Renginio metu taip pat įteiktos bibliotekos direktorės Rasos Griškevičienės padėkos darbuotojams už netradicinę veiklą, išradingumą. Jomis apdovanotos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Dalia Kaselytė, Vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Žvirblytė, Informacijos skyriaus vedėja Jurgita Mačiulienė ir vyresnioji bibliotekininkė Vita Jasionytė-Dagienė, Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Gražina Dailidėnienė.

Apdovanojimais atsidėkota ir Žemaitkiemio bibliotekininkei Ramundai Misiūnienei, Šventupės – Genutei Vaitkūnienei, Laičių – Vandai Vinckienei.

2016-ieji – ne tik Bibliotekų metai. Jie taip pat paskelbti ir Vietos bendruomenių bei Prezidento Kazio Griniaus metais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų