Kur ir kodėl pradingo Juodausių kaimas?

Dalis Juodausių „pranyko“ Nuotekuose, o šiuos kaimus skyrusios ribos nebeliko. Autorės nuotr. Dalis Juodausių „pranyko“ Nuotekuose, o šiuos kaimus skyrusios ribos nebeliko. Autorės nuotr.

Juodausiai „suvalgyti“. Nuotekai užvaldė Juodausius. Šitaip, neseniai pastačius naujus kelio ženklus, juokauja vietos gyventojai ir čia pravažiuojantys vairuotojai. Tačiau, pasirodo, nereikia niekuo stebėtis, mat šių kaimų ribos grįžo į ankstesnę vietą.

Juodausių kaimo pradžią ir pabaigą žymintys ženklai rodo, jog šis kaimas gerokai „susitraukė“. Iškart už jo prasideda Nuotekai, kurių nemažas gabalas pasistūmėjo link Ukmergės. Ne visi gyventojai spėjo priprasti prie tokių pasikeitimų. Teigia, jog dabar – tikra painiava. 

Dar daugiau jos – ir dėl neseniai atsiradusių ženklų „Gyvenvietė“. Trys tokie nauji ženklai pastatyti toje vietoje, kur anksčiau buvo kelio tarpas tarp Juodausių ir Nuotekų. Dabar šis tarpas jau ir yra Nuotekuose, taigi ir ženklai – būtent šiame kaime.

Nors lentelės su Nuotekų, kad ir išdidėjusių, pavadinimu irgi yra abiejose jų pusėse, kai kurie nuotekiškiai sako sunkiai susigaudantys. Vieną iš ženklų perkėlus arčiau Ukmergės, ankstesnę Nuotekų pradžią vadina tarsi pradangintu kaimu. Stebisi, kodėl, anot jų, Nuotekų kaimas atsirado Juodausiuose, nebesupranta, kur pastarųjų pabaiga.

„Klaidina ir tie nauji ženklai, žymintys Nuotekų gyvenvietę. Jeigu jau mums patiems sunku orientuotis, kaip dabar mus rasti atvykstantiems giminėms, draugams?“ – kalbėjo savo nuomonę redakcijai išsakę gyventojai.

Nemalonūs jiems ir papildomi rūpesčiai dėl gyvenamosios vietos adreso, pildant dokumentus, tvarkant kitus reikalus. Baiminamasi, ar, pasikeitus adresams, nelaimės atveju laiku sulauktų pagalbos tarnybų. 

Panašių nuogąstavimų sulaukęs ir Lyduokių seniūnas Vytautas Toliūnas. Tačiau, anot jo, tokios kaip dabar šių dviejų kaimų ribos anksčiau ir buvusios. Tik pastaraisiais metais ženklai kažkodėl stovėjo netiksliai.

„Keli gyventojai prašė tas ribas atstatyti, nes jos nesutapo: Juodausių kaimo ribos iš tikrųjų ne tokios, jis buvo įsiterpęs į Nuotekų kaimą. Dabar viskas padaryta pagal administracinį suskirstymą, nes tokios ir yra tų kaimų ribos. Kelio ženklai irgi perkelti taip, kaip ir turėjo būti, o nauji ženklai su stogeliais rodo, kad yra koncentruota gyvenvietė ir vairuotojams galima truputį viršyti greitį“, – teigė seniūnas.

Nemano, jog tai gali kelti kokių nors neaiškumų. „Yra daug nevietinių gyventojų – gal jie nežino kaimų ribų“, – svarsto jis. 

Rajono kelius prižiūri ir ženklais juose rūpinasi VĮ „Vilniaus regiono keliai“ Ukmergės kelių tarnyba. „Gyventojai patys prašė kitaip pastatyti ženklus. Apie tai ne kartą kalbėta su seniūnu, aptarta susitikimuose su jais. Netgi pyko, kodėl greičiau nedaroma. Gyventojai įrodė, kad Nuotekų pradžia yra daug arčiau Ukmergės – kaimas prasideda prie Juodausių kultūros namų. Prie jų ir „patraukėm“ Nuotekus“, – pasakojo įmonės viršininko pavaduotojas Romas Zareckas.

„Tam slėny už Juodausių nieks negyvena. Kad nereiktų važiuoti 50 km per valandą greičiu, pastatėm gyvenvietės pradžios ir pabaigos, kur gali važiuoti greičiau, ženklus“, – pridūrė jis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # vacys 2016-08-10 18:07
tai mes pasitarem ir as nusprendziau. :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # mustynesjuodausiuose 2016-08-10 22:08
i yo.utub.e iveskite mustynes jonines
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų