Spausdinti šį puslapį

Pagamino rekordinio ilgio knygų skirtuką

Skirtukas buvo išmatuotas. Skirtukas buvo išmatuotas.

Ukmergės vaikai siekia ypatingo rekordo – jie pagamino ir į vieną juostą sujungė daugiau nei kilometro ilgio knygų skirtuką.

Penktadienį Ukmergės miesto stadione susirinko daugiau nei 450 moksleivių ir darželinukų. Čia jų kūrinys buvo matuojamas. „Skirtuką ištiesėm, tačiau oro sąlygos neleido visko išmatuoti: buvo labai drėgna, vaikams pasidarė šalta. Išmatavom 1100 metrų – šitą skaičių ir bandysim fiksuoti“, – sakė savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Ramunė Bakučionienė.

Tikimasi, kad skirtukas bus įrašytas į Lietuvos Gineso rekordų knygą kaip pats ilgiausias: „Bus surinkti visi reikalingi dokumentai, kuriuos siųsim į agentūrą „Factum“. Ji spręs, ar patvirtinti rekordą.“

Skirtukus visų rajono ugdymo įstaigų vaikai kūrė nuo pavasario. Balandžio 23-iąją, minint pasaulinę Knygos ir autorių teisių dieną, taip pat pažymint 2016-uosius – Bibliotekų metus, mūsų rajone buvo paskelbta akcija „Skaitau – rašau – kuriu“. Dalyviai raginti skaityti knygas, o perskaičius kiekvieną knygą, jos tema pagaminti popierinį 21 cm ilgio ir 5 cm pločio skirtuką.

Pasak R. Bakučionienės, į šią veiklą mielai įsitraukė ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai, pedagogai. Darželinukams knygeles garsiai skaitė auklėtojos.

Penktadienį stadione vaikų rekordu džiaugėsi ir visus skaityti skatino meras Rolandas Janickas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė.

Iš viso buvo pagaminta daugiau nei 9000 skirtukų. Būtent tiek knygų nuo pavasario perskaitė akcijos „Skaitau – rašau – kuriu“ dalyviai. Mažieji kūrėjai buvo labai išradingi: jų skirtukai – su karpiniais, aplikacijomis, puošmenomis iš veltinio...

Anot R. Bakučionienės, iš likusių nesuklijuotų skirtukų išeitų dar ilgesnis rekordinis „gaminys“. Pagal pirminius duomenis, mokykloms pateikus akcijos rezultatų paraiškas, bendras visų įstaigų suklijuotų skirtukų ilgis galėtų siekti per 1880 metrų.

Skirtukas rekordininkas bus atiduotas saugoti į Ukmergės kraštotyros muziejų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)