Dovana vaikams – žvejybos pamokos

Į žvejybą susirinko gausus būrys vaikų. Į žvejybą susirinko gausus būrys vaikų.

Savaitgalį Lietuvoje klegėjo vaikų juokas – daugelyje miestų ir miestelių vyko akcija „Žvejok“ , kurią inicijuoja aplinkosaugininkas Linas Jonauskas. Akcija antrus metus vyksta ir Ukmergėje.

Ją globoja LSDP Ukmergės skyriaus Moterų klubo pirmininkė Indrė Kižienė ir Ukmergės MŽD medžioklės žinovas ir žuvininkas Arūnas Pračkaila. Šiais metais 65 globojami ukmergiškių vaikai žvejybos subtilybių mokėsi šalia Leonpolio esančiame tvenkinyje.

 „Žvejok 2018“ tikslas – supažindinti vaikus su mėgėjiška žūkle, juk globojamiems vaikams trūksta ne tik žvejybos įrankių, pašarų, bet ir patarimo apie mėgėjišką žūklę, jos būdus, priemones, žuvų rūšis, vandens telkinius...

Ketvirtus metus Lietuvoje vykstanti akcija pritraukia vis daugiau globojamų vaikų, kurie nori išmokti žvejoti, pažinti gamtą ar tiesiog smagiai praleisti laiką.

Ukmergiškiams tai pavyko su kaupu. Suaugusieji ir vaikai drauge žvejojo, mažieji žaidė su Kakės Makės personažu ar virė košę. Pabaigtuvėms buvo išdalytos rėmėjų dovanėlės ir paskelbtos nominacijos.  

Akcijos Ukmergėje organizatoriai džiaugiasi, kad prie renginio prisijungia vis daugiau gerų žmonių.

„Žodžiai ir gražūs pasisakymai niekada nebus tokie svarbūs kaip gyvas kontaktas ir neįkainojamas dėmesys tiems, kam labiausiai jo reikia. Tikrasis gerumas atsiskleidžia darbuose ir poelgiuose“, – sako I. Kižienė, dėkodama visiems, savaitgalį praleidusiems kartu su vaikais, prisidėjusiems, padėjusiems, kartu buvusiems.   Pirmiausia – Arūnui Pračkailai, organizuojant šią akciją, už skaniausią košę – Vidiškių seniūnui Virgilijui Štarui, Kakės Makės personažui Jolantai Verbickienei, žvejojantiems su vaikais savivaldybės tarybos nariams Valdui Petroniui, Jonui Grybauskui, Pivonijos seniūnui Alvydui Gratkauskui, verslininkui Andriui Jablonskui, Romui Driukui, žvejams Robertui Klevinskui, Kostui Trusovui, Feliksui Lermanui, Lukui Tvarijonui, Gintarui Daugėlai. 

Už paramą, dovanas ir skanėstus dėkojo Ukmergės MŽD valdybos pirmininkui Vaidui Bakanauskui, „Ąžuoliuko“ kavinės savininkei Daivai Cechanauskienei, parduotuvės savininkui „Pramoga ir verslas“ Raimondui Rinkevičiui, mamai Daliai Kučinskienei, žvejui Mariui Aleknavičiui, savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjai Astai Leonavičienei.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų