Sukūrė įspūdingo dydžio margutį

Sumanymo iniciatorės Dienos socialinės globos institucijoje – skyriaus vedėja Ieva Pusvaškytė, Krizių įveikimo skyriaus vedėja Jolita Pupelytė ir socialinė darbuotoja Odeta Lipkevičiūtė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Sumanymo iniciatorės Dienos socialinės globos institucijoje – skyriaus vedėja Ieva Pusvaškytė, Krizių įveikimo skyriaus vedėja Jolita Pupelytė ir socialinė darbuotoja Odeta Lipkevičiūtė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Prieš šventas Velykas visi skubėsime marginti kiaušinius, o tuo tarpu respublikinio konkurso „Vaikų Velykėlės“ dalyviai savuosius milžiniško dydžio margučius jau seniai pagamino.

Organizatoriai konkurse kvietė dalyvauti ugdymo įstaigas, bendruomenes, bibliotekas ir visus norinčius smagiai ir kūrybingai leisti laiką kuriant įspūdingo dydžio velykinius margučius.

Konkurso dalyviai turėjo pagaminti 2 metrų aukščio ir metro pločio kiaušinio formos muliažą ir jį išpuošti istoriniais marginimo raštais.

Prizais – ekskursijomis į Naisius – bus apdovanojama mokykla, darželis, kaimo ir miesto bendruomenės, kurių didieji margučiai bus pripažinti gražiausiais, išradingiausiais, originaliausiais.

„Vaikų Velykėlėse“ dalyvauja ir Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro Krizių įveikimo ir dienos socialinės globos skyrių lankytojai ir darbuotojai.

Kad pagamintų dvimetrinį margutį, įstaiga net susirado rėmėjus. Reikalingas medžiagas muliažui padovanojo įmonė „Paina ir Ko“.

Kūrybinės grupės sunkiausia užduotimi tapo priimti bendrą sprendimą, kaip apipavidalinti didįjį margutį, kad šis atneštų sėkmę konkurse ir džiugintų visus centro lankytojus.

Pasirinktas sprendimas reikalavo itin kruopštaus kolektyvinio darbo karpant spalvoto popieriaus juosteles, sukant jas, o iš tokių „suktinukų“ formuojant įmantrų ornamentą. Dvimetrinis margutis „pražydo“ žaliais, raudonais, geltonais, mėlynais raštais. Jį gamino 16 centro lankytojų ir 10 darbuotojų.

Centro kiemelį jis papuoš kitą savaitę – prieš vaikų Velykėles, kviesdamas žaisti, pasivaržyti linksmose rungtyse.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų