Gamtos stichijos pridarė žalos už ketvirtį milijono eurų

Tokių vaizdų pamatysi ir Ukmergės gatvėse. Gedimino Nemunaičio nuotr. Tokių vaizdų pamatysi ir Ukmergės gatvėse. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Gamtos stichijos vis dažniau grūmoja gyventojų turtui.

Daugiausia į draudėjus šiemet kreipėsi automobilių vairuotojai, kurie bandė nesėkmingai įveikti apsemtas Vilniaus gatves. Nuo birželio gyventojų turtui padaryta žala siekia daugiau nei 246 tūkst. eurų.

„Praėjusią vasarą Lietuvoje siautė tiek liūtys, tiek škvalai, o šiemet daugiausiai žalos gyventojų turtui pridaro liūtys. Pastebime tendenciją, kad po praūžusių gamtos stichijų sulaukiame ir daugiau gyventojų, norinčių įsigyti turto draudimą ar savo automobilį apdrausti kasko draudimu“, – sako Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas Raimondas Bieliauskas.

Šiemet dėl gamtos stichijos labiausiai nukentėjo gyventojų būstai – lubos, sienos, grindys. Taip pat dėl liūties apsemtuose namų rūsiuose nukentėjo ten saugomi daiktai. Gyventojai nuostolių patyrė ir dėl sugadintų elektronikos ir elektros įrenginių. Iš transporto priemonių gedimų daugiausia žalų registruota dėl hidrosmūgių ir užkritusių objektų.  

Šią vasarą nuo gamtos stichijos labiausiai nukenčia Vilniaus rajono gyventojai.

Draudimo ekspertas pataria, kad siaučiant stipriam vėjui reiktų likti namuose, uždaryti visus langus ir duris, išjungti elektros prietaisus – ypač jei stiprų vėją lydi perkūnija. Be to, sinoptikams prognozuojant škvalą, iš namo kiemo ar atviro balkono reikėtų surinkti ir į saugią vietą sunešti visus daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas. Automobilius tokiu atveju reikėtų įvaryti į garažą ar bent jau nestatyti po medžiais ir elektros linijų stulpais.

Patvinus gatvėms atsiranda vairuotojų, kurie bando žūtbūt jas įveikti ir bet kokia kaina pasiekti savo kelionės tikslą. Dažniausiai tai būna tiek savo automobilio, tiek savo vairavimo galimybių pervertinimas.

Primenama, kad didžiausią grėsmę vanduo kelia automobilio varikliui ir elektros instaliacijai, kurių gedimai po maudynių apsemtoje gatvėje gali išvesti transporto priemonę iš rikiuotės. Į variklio cilindrus patekus vandens, automobilio gali laukti itin brangiai kainuojantis remontas ar netgi metalo laužas.

Nuostoliai dėl apsemtų automobilių transporto priemonių savininkams pagal kasko draudimą atlyginami tais atvejais, kai stichija užklumpa netikėtai ir žalos išvengti nėra įmanoma, tačiau ne tuomet, kai neapgalvotai bandoma įveikti didžiulius vandens telkinius.

Kiekvieną vasarą pasitaiko atvejų, kai ledokšniai gerokai aplamdo automobilių kėbulus, suskaldo langus ar veidrodėlius. Intensyvi kruša paprastai ilgai netrunka, tačiau net ir per trumpą laiką gali gerokai apgadinti automobilį. Tokias žalas, jei jos patirtos ne dėl vairuotojo veiksmų, dengia transporto priemonės kasko draudimas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų