Spausdinti šį puslapį

Ukmergės rajone butą galima nusipirkti ir už 100 eurų

Nors Ukmergėje yra nemažai prastai atrodančių socialinių būstų, net ir jiems pavyksta rasti šeimininkus. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nors Ukmergėje yra nemažai prastai atrodančių socialinių būstų, net ir jiems pavyksta rasti šeimininkus. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kai kuris net ir už labai mažą kainą Ukmergės rajono savivaldybės parduodamas turtas pirkėjų nedomina. Vienas tokių – butas Siesikų seniūnijos Belazariškių kaime, Liepų gatvėje, siūlomas už kiek daugiau nei 100 eurų.

Informacija apie tai, kad parduodamas butas su rūsiu, viešai skelbiama rajono savivaldybės tinklalapyje. Jis, kaip ir kitas savivaldybės turtas, parduodamas, skelbiant aukcioną. 1973 metų statybos name esantį butą siūloma įsigyti kartu su jam priklausančiais malkine ir tvartu.

Pradinė bendra nekilnojamojo turto pardavimo kaina – 112,97 Eur. Minimalus kainos didinimo intervalas – 50 Eur. Tiesa, aukciono dalyviui reikia susimokėti ir 30-ies eurų registravimo mokestį.

Šis butas, anot Siesikų seniūnijos seniūno Algirdo Kaušo, jau seniai nebegyvenamas. „Jis apgailėtinos būklės, su užkaltais langais, – pasakojo seniūnas. – Jei dar būtų pačiame miestelyje, galbūt kas nors susidomėtų. O dabar – laukuose, kas gi ten norės eiti gyventi.“

Kiti butai, kurių šiame dviejų aukštų name yra septyni, nėra tušti.

Pasak seniūno, daugiau tokių panašių visiškai užmirštų būstų Siesikų seniūnijoje nėra. Atvirkščiai – kai kurie savivaldybės socialiniai būstai gyventojų sulaukia nuolatos. Kad ir Vaivadiškiuose esantys keli daugiabučiai.

„Nespėja žmonės iš ten išvažiuoti – jie ir vėl apgyvendinami. Tuos namus administruojantis Ukmergės butų ūkis juos sutvarko, paremontuoja. Ir krosnis yra, todėl gyventojams patogu“, – sakė Siesikų seniūnijos vyresnioji specialistė Janina Staškūnienė.

Minėtas butas Belazariškiuose tuščias jau seniai. „Niekas juo nesusidomi, nors pardavinėjamas treti metai. Po kiekvieno aukciono jo vertė mažinama 10 procentų, tačiau to buto tiesiog niekam nereikia. Jis pripažintas netinkamu naudoti. Norint sutvarkyti, reiktų didelių investicijų“, – sako savivaldybės Turto valdymo ir apskaitos skyriaus Turto ir įmonių valdymo poskyrio vedėja Daiva Gladkauskienė.

Taip pat pasakojo, kad ne visais panašiais atvejais aukcionai būna nesėkmingi. Štai neseniai buvo nupirktas Ukmergėje, Kalvių gatvėje, esantis savivaldybės socialinis būstas. Norint jį parduoti, aukcionas buvo skelbtas net šešis kartus.

Vedėja pasakojo, kad šiuo metu savivaldybė parduoda ir daugiau objektų. Tarp jų – Taujėnų, Vidiškių kultūros namų pastatai.

Kol kas nesėkmingai bandoma parduoti ir buvusios vaikų bibliotekos pastatą Vytauto gatvėje. „Atsirado pirkėjas, kuris buvo susidomėjęs: ketino įsigyti, pateikė prašymą. Tačiau kai sutvarkėm dokumentus, paaiškėjo, kad jam nebereikia“, – sakė ji. Anot D. Gladkauskienės, sandoris taip ir neįvyko, o tokia situacija, kai pirkėjas apsigalvoja, – tik dar didesni rūpesčiai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)