Mokykloje – galimi smurto atvejai

Ukmergės Senamiesčio pagrindinėje mokykloje į dienos šviesą lenda galimi smurtavimo atvejai. Nebaigta ir įstaigos buvusios direktorės Audros Uselienės atleidimo iš pareigų istorija – šį rajono savivaldybės tarybos sprendimą ji apskundė.

Rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyrių neseniai pasiekė portalo „Delfi“ žurnalistės laiškas. Jos teigimu, į redakciją kreipėsi šios mokyklos darbuotojas, norėjęs išlikti anonimu.

Žmogus papasakojo, kad mokiniai smurtauja vieni prieš kitus ir prieš mokytojus, vyksta patyčios, tačiau problemos dangstomos, nes darbuotojai bijo administracijos.

Straipsnis apie minėtą mokyklą neseniai išspausdintas „Delfi“ portale.

Paviešintame anonimo laiške taip pat teigiama, kad vienas iš mokytojų, nukentėjęs nuo mokinio, kreipėsi į policiją. Tačiau už tai mokyklos administracija esą tikrai nepadėkojo. Laiško autorius tikina: viskas yra slepiama, kad įstaiga neprarastų mokinių.

Kalbinta laikinoji mokyklos vadovė pripažino, jog kai kurie pasakojime minimi atvejai jai yra žinomi. Tačiau patikino nesutinkanti su teiginiu, kad mokytojai patiria psichologinį administracijos smurtą, susiduria su nesprendžiamomis problemomis.

„Netrukdykite dirbti“

Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pareigas laikinai einančios Ingridos Krikštaponienės, siekiama išsiaiškinti, kas gi iš tiesų vyksta Senamiesčio mokykloje. „Bus sudaryta komisija aiškintis aprašytus neva faktus, pasižiūrėti, kaip viskas yra“, – sakė ji.

Pripažįsta, kad tik apie kai kuriuos incidentus buvo žinoma. „Mūsų specialistė buvo mokykloje, aiškinosi situaciją vietoje. Kalbėjosi su administracija, mokytojais. Mokytojai pasipiktinę, sakė – nė vienas nerašėm to laiško ir netrukdykite mums dirbti“, – teigė pašnekovė.

Tačiau, anot jos, buvo imtasi priemonių išsklaidyti abejones – mero potvarkiu bus sudaryta komisija, kuri dirbs šiuo klausimu ir pateiks išvadas.

Kreipėsi dėl atleidimo

Savivaldybę šią savaitę pasiekė dar viena žinia, susijusi su įvykiais Senamiesčio pagrindinėje mokykloje. Teks vėl prisiminti, už kokius pažeidimus savivaldybės tarybos sprendimu gruodžio pabaigoje iš pareigų buvo atleista mokyklos vadovė A. Uselienė.

Po vykusių teisminių procesų paaiškėjo, kad šioje mokykloje buvo sukčiaujama, nurodant tikslų pamokas lankančių mokinių skaičių. Tačiau su atleidimu nesutinkanti pedagogė kreipėsi į Darbo ginčų komisiją. Jos kreipimasis gautas sausio 15 dieną.

„A. Uselienė į minėtą komisiją kreipėsi dėl Ukmergės rajono savivaldybės tarybos 2017 m. gruodžio 22 d. priimto sprendimo – jai paskirtos drausminės nuobaudos – atleidimo iš darbo – skyrimo. Šis sprendimas įsigaliojo šių metų sausio 23-iąją – pirmą A. Uselienės darbo dieną, pasibaigus jos laikino nušalinimo nuo mokyklos direktoriaus pareigų laikotarpiui“, – informavo savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Rimas Jurgilaitis.

Jo teigimu, direktorė pati savo darbo sutartyje pasirašė dėl atleidimo iš darbo. Jai buvo išmokėta kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas.

Vėl prireiks teismo?

Šiuo metu rajono savivaldybės administracija rengia atsiliepimą bei teiks įrodymus Darbo ginčių komisijai dėl Senamiesčio mokyklos direktorės atleidimo.

„Komisijos posėdis, kuriame bus svarstomas A. Uselienės atleidimo iš darbo klausimas, numatytas vasario 12-ąją. Praktika rodo, kad minėtos komisijos priimti sprendimai paprastai vienos ar kitos šalies yra apskundžiami teismui. Jei taip atsitiks, šį klausimą toliau nagrinėti bus patikėta šiai institucijai“, – sakė R. Jurgilaitis.

Pati A. Uselienė, jos pasiteiravus, kodėl nusprendė imtis tokių veiksmų, nepanoro leistis į išsamesnį pokalbį. Telefonu sakė nemananti, kad yra „dar įdomi Ukmergei“, o domėjimasis šiais su jos darbu ir gyvenimu susijusiais įvykiais ją išvargino.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų