Ukmergiškių metaliniai garažai dar nesuskaičiuoti

Kai kurie metaliniai garažai neprižiūrimi metų metus. Gedimino Nemunaičio nuotr. Kai kurie metaliniai garažai neprižiūrimi metų metus. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Daugelyje Ukmergės kvartalų vaizdą gadina metaliniai garažai. Niekas kol kas jų nei suskaičiavo, nei tiksliai žino, kam jie priklauso. Bet tokių planų jau esama. Darbų ketinama imtis, kai tik už šiuos klausimus atsakingą savivaldybės administracijos skyrių papildys naujas specialistas.

Ukmergės rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus laikinai vedėjos pareigas einanti Aldona Tijūnelienė sako, kad bet kur, nežinia kieno sustatyti metaliniai garažai yra didelė problema. Vizualiai jie darko miesto vaizdą. Sulaukiama ir gyventojų skundų dėl vaizdą gadinančių statinių.

Tiesa, kai kuriose vietose „metalinukai“ yra tvarkingai prisiglaudę prie mūrinių garažų, yra prižiūrimi ir naudojami. Tačiau, pavyzdžiui, kariniame miestelyje vaizdas kai kur yra baisus.

A. Tijūnelienė pastebi, kad ten, kur metaliniai garažai pastatyti privačiose sklypuose, jie tvarkingi, tačiau jei tik stovi valdiškoje žemėje – atrodo prastai.

Mano, kad dar sovietmečiu garažams buvo išskirtos teritorijos ir jie ten buvo sustatyti, panašiai kaip ir sandėliukai senamiestyje. Dabar lyg ir atrodo, kad taip turi būti, bet juk dalis jų neinventorizuoti, nesutvarkyti jokie dokumentai.

Metaliniai garažai priskiriami laikiniesiems pastatams. Pagal nustatytą tvarką, leidimai jiems išduodami trejiems metams.

Per pastaruosius metus nė vienas ukmergiškis nesikreipė dėl tokio laikinojo statinio leidimo išdavimo.

A. Tijūnelienė apgailestauja, kad kai kurių būtinų darbų mieste nespėjama sutvarkyti dėl labai aiškios priežasties – jau beveik metus laiko Ukmergės rajono savivaldybės administracija neturi nei vyriausiojo architekto, nei Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo.

Skyriuje vyr. specialiste dirbanti A. Tijūnelienė liūdnai juokauja, kad kol kas pati sėdinti ant šių trijų kėdžių – vedėjo, specialisto ir architekto.

Tačiau viliasi, kad būtini darbai įsivažiuos, kai tik į jų skyrių nuo balandžio 4 dienos dirbti ateis naujas specialistas Artūras Sakalauskas, kuris eis savivaldybės vyriausiojo architekto pareigas. Anksčiau šias pareigas ėjo skyriaus vedėjas. Tačiau dabar jos išskirtos. Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo vieta tebėra laisva.

***

Neseniai Kauno rajono savivaldybė pasiskelbė, kad per metus Kaune buvo pašalinti visi, maždaug 900, prieš metus suregistruoti metaliniai garažai.

***

Skelbiama, kad Kaune neliko nė vieno sąraše buvusio „skardinuko“. Didžioji dalis savininkų juos nusikėlė patys, kitus pašalino ir aplinką sutvarkė savivaldybė.

***

Nelegaliais garažais vadinami be jokio teisinio pagrindo ant valstybinės žemės stovintys daiktai, kurie nėra nekilnojamasis turtas bei pastatyti neturint tam leidimų. Praėjusių metų pabaigoje Kauno miesto savivaldybės specialistai suregistravo visus mieste neteisėtai stovinčius garažus. Ant jų buvo užklijuoti informaciniai lapeliai, perspėjantys, kad nenusikėlus garažų, jie bus utilizuoti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+9 # Nuomone 2018-03-22 11:59
Nieko nuostabaus, kad niekas nesidomi tokiais garazais! Turiu dokumentus,irodancius, kad Ukmerges rajono savovaldybes meras R. Janickas net nesupranta, kad pagal teises aktu nustatyta kpmpetencija metalinio garazo naudojimo ir prieziuros klausimai priklauso butent savivaldybes kompetencijai!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # Nuomone 2018-03-22 13:34
Na, o A. Tijuneliene ten tam architekturos skyriuje taip isismarkavus taip dirba, kad net "su angelais" pradeda bendrauti! Siuntineja mirusiems rastus, pranesineja apie nesamu dokumentu pratesima! Manau, kai iki tiek nusigrybauja, tai nors atsiprasytu artimuju uz velioniu nepagarba!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų