Į žūklės varžybas susirinko medžiotojai

Varžybų nugalėtojai: Justinas Mocka, Arnoldas Bakanauskas, Raimondas Butrimavičius. Gedimino Nemunaičio nuotr. Varžybų nugalėtojai: Justinas Mocka, Arnoldas Bakanauskas, Raimondas Butrimavičius. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Žemaitkiemio medžiotojų klubo nariai turi gražią tradiciją – kasmet pavasariop jie renkasi į poledinės žūklės varžybas.

Ypač reikalingos, lauktos ir svarbios jos buvo šiemet, kai afrikinis kiaulių maras išguldė šernus ir medžioklei galimybių būta nedaug.

Tad medžiotojai juokavo, jog nebelikus ko medžioti, tenka traukti meškeres.

Praėjusį savaitgalį poledinės žūklės varžybos surengtos ant užšalusio Žemaitkiemio ežero.

Žemaitkiemio medžiotojų klubo vadovas, taip pat vadovaujantis ir Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijai, Vaidas Bakanauskas džiaugiasi tokia gražia tradicija. Sako, jog tokių varžybų nerengia jokio kito medžiotojų būrelio ar klubo nariai.

O kodėl jos rengiamos ne viduržiemį, bet pavasariop? Juk ledas jau poška ir per ežerą griaudi ypač trankūs jo garsai.

V. Bakanauskas tikina, kad jei būtų nesaugu, ant ledo tikrai neliptų. Dabar gi ledo storis – apie 20 centimetrų. Toks dar net automobilį laisvai atlaikytų.

Pasirodo, varžybos pavasariop kasmet rengiamos dėl labai paprastos priežasties. Tokiu metu žuvys jau po truputį aktyvėja, tad geriau kimba ir tikėtinas didesnis laimikis.

Varžybos šeštadienį truko tris valandas. Jose dalyvavo 20 klubo narių. Žvejyboje masalui jie naudojo uodo trūklio lervą, o kibo daugiausiai mažulyčiai ešeriukai ir kuojytės.

Medžiotojai guodėsi, kad kibimo būta labai prasto. Vis dėlto, visi tikino, kad dieną praleido puikiai.

Vidurdienį paskelbus varžybų pabaigą paaiškėjo, kad 20 vyrų iš viso pagavo 6,3 kg žuvies. Ir tai – visai neblogas rezultatas, nes pernai per tokias pačias varžybas 15 vyrų pagavo vos daugiau kaip kilogramą žuvų.

I vietą šiose varžybose laimėjo Justinas Mocka, pagavęs 800 g žuvelių. Jam atiteko solidus Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos prizas – echolotas „Deeper“.

II vietos nugalėtojas – Arnoldas Bakanauskas. Jo laimikis – 690 g žuvelių, o skirtas prizas – rėmėjo UAB „Transresta“, kurios vadovas Arūnas Kaselis – žvejybinė palapinė.

III vietoje – Raimondas Butrimavičius, pagavęs 600 g žuvelių. Prizas taip pat reikalingas ir vertingas – poledinės žūklės grąžtas.

Jauniausias šių varžybų dalyvis – 14-metis Armandas Bakanauskas. Pirmą žuvį varžybose sugavo Gedas Gelūnas, mažiausios žuvelės žvejas – Osvaldas Dabrickas, o didžiausios, svėrusios apie 100 gramų, – Raimondas Butrimavičius.

Gardžius pietus žvejams paruošė Egidijus ir Asta Čirbai, Edmundas Dabrickas ir Saulius Riaubūnas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų