Dūmų detektorius įrengs nemokamai

Ukmergės ugniagesiai sunkiausiai besiverčiantiems gyventojams ketina įrengti dūmų detektorius. Apie šiuos planus informavo Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas.

Jis pasakojo, kad įgyvendinamas rajono savivaldybės finansuojamas projektas „Priešgaisrinė sauga 2018“ ir vykdoma prevencinė akcija „Gyvenkime saugiai“. „Tarnyba įsigijo 300 vnt. autonominių dūmų detektorių, iš kurių pirmuosius 200 įrengs sunkiausiai besiverčiančių Ukmergės rajono gyventojų namuose“, – sakė D. Vyšniauskas.

„Džiugu, kad turime galimybę įsigytus detektorius ne tik išdalyti, bet ir įrengti rajono gyventojų būstuose visiškai nemokamai“, – tikina jis.

Anot viršininko, gyventojams, norintiems, kad pas juos atvyktų ugniagesiai ir įrengtų, reikia pirma įvertinti, ar jie tikrai nepajėgūs patys įsigyti detektoriaus, kainuojančio nuo 4 eurų. Jie kviečiami nuo birželio 18 d. užsiregistruoti Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje tel. (8 340) 60201: pateikti savo vardą, pavardę, gyvenamosios vietos adresą ir telefono numerį (užsiregistruodami gyventojai sutinka, kad jų asmens duomenys būtų tvarkomi akcijos tikslais).

Sulaukus atsakingo gelbėjimo tarnybos pareigūno skambučio, bus susitarta dėl susitikimo laiko.

„Siekiant išvengti galimo sukčiavimo, informuojame, kad dūmų detektorių įrengti atvyks tik Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos uniformą dėvintys pareigūnai, turintys tarnybinius pažymėjimus“, – įspėja D. Vyšniauskas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

0 # Žemyna 2018-06-15 21:07
Įrengti dūmų jutiklį - seniems bei neįgaliems sunki, kartais net neįveikiama, tačiau tik pradinė rūpesčio dalis! - Juk vėliau reikės vėl karstytis lubomis, kad baterijas vis naujomis keistų!
Ar ne geriau būtų, jei būtų pasirūpinama kitokiu jutiklių įrengimo principu? Pvz., kad butuose būtų tik jutiklio „nosys”, o kiekviename daugiabučio laiptinės aukšte būtų jutiklių „valdymo pultai”. Šie „pultai”, kaip ir durų signalizacija, laidais būtų su bute esančiomis „nosimis” sujungti - tada savalaikiu baterijų keitimu rūpintųsi laiptinės prižiūrėtojas, o Ligonių kasai sumažėtų išlaidų, gydant nuo lubų nukritusių senukų kaulus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų