Rekonstruotoje gatvėje – simbolinės įkurtuvės

Perkirpti simbolinę Veterinarijos gatvės atidarymo juostelę rajono vadovams ir projekto vykdytojams padėjo lopšelio-darželio „Saulutė“ vaikučiai. Autorės nuotr. Perkirpti simbolinę Veterinarijos gatvės atidarymo juostelę rajono vadovams ir projekto vykdytojams padėjo lopšelio-darželio „Saulutė“ vaikučiai. Autorės nuotr.

Veterinarijos gatvės, kuri buvo viena problemiškiausių mieste, rekonstravimo darbai galutinai užbaigti. Galvos skausmu jie buvo tapę ir gyventojams, ir remontą atlikusioms įmonėms, o kainavo beveik pusantro milijono eurų.

Projektas „Susisiekimo komunikacijų (gatvių) ir inžinerinių tinklų paskirties statinių Veterinarijos gatvėje Ukmergės mieste rekonstravimo darbai“ buvo pradėtas įgyvendinti 2016 m. pavasarį. Šiandien buvusios vienos iš prasčiausių gatvės būklė visiškai kitokia.

Paklojus asfalto dangą nebeliko duobių. 0,728 km ilgio ir 5,5 m pločio Veterinarijos gatvėje įrengti lietaus nuotekų tinklai, rekonstruoti šaligatviai, gatvės apšvietimo, telekomunikacijų, buitinių nuotekų ir vandentiekio tinklai, yra naujų perėjų. Atsodinti išpjauti medžiai, atsirado kitų želdinių.

Pastatyta buitinių atliekų surinkimo konteinerių aikštelė, įruošta gerokai daugiau vietų statyti automobilius. Įrengus naujus takus, patogu ir pėstiesiems, taip pat žymiai geresnis susisiekimas važinėjantiesiems dviračiais.

Pertvarkyta Veterinarijos gatvės pradžia ir pabaiga. Įvažiavimas į ją įrengtas iš Vytauto gatvės, perkėlus į naują vietą priešais Ukmergės PSPC buvusią autobusų stotelę. Ties Veterinarijos g. 12 ir S. Daukanto g. 71 daugiabučiais neliko buvusio išvažiavimo iš Veterinarijos gatvės. Čia įrengta apsisukimo aikštelė.

Inžineriniai tinklai nutiesti, šaligatviai, automobilių stovėjimo aikštelių bei gatvės pagrindai įrengti ir S. Daukanto gatvėje.

Darbus atliko savivaldybės skelbtame konkurse mažiausią kainą pasiūliusi ūkio subjektų grupė – UAB „Ukmergės keliai“ ir AB „Panevėžio keliai“. Projekto vertė – 1 mln. 484,6 tūkst. Eur. Lėšų skirta iš Kelių priežiūros ir plėtros programos bei savivaldybės biudžeto.

Ketvirtadienį apžiūrėti rekonstruotą gatvę ir perkirpti simbolinę jos atidarymo juostelę atvyko rajono vadovai, keletas savivaldybės tarybos narių, svečių, projekto vykdytojų. Neslėpta: pagaliau baigtas tvarkymas – didžiulė šventė, nes jis, trukęs porą metų, visiems gerokai ištampė nervus.

Būta problemų dėl finansavimo – lėšų darbams vis pritrūkdavo, todėl jie stodavo. Gyventojams, vairuotojams, praeiviams teko taikstytis su daugeliu įvairių nepatogumų.

Rangovai prisipažįsta sulaukę daug priekaištų ir įvairių žmonių nuomonių. Piktintasi, kad gatvė, padarius apsisukimo aikštelę, liko tarsi „užtverta“, nebegalima, kaip būdavo anksčiau, pravažiuoti automobiliais ar įvažiuoti į S. Daukanto gatvę. Skundų sulaukta ir dėl, gyventojų manymu, netinkamai suprojektuotų šaligatvių.

Šalia garažus turintiesiems netiko tai, kad „užtvėrus“ pravažiavimą iki jų reikia važiuoti lanku – kitapus daugiabučių eilės.

Tačiau, svarstyta tądien apžiūrint aplinką, turime suprasti, kad daug geriau gyventi sutvarkytoje gatvėje, turėti gražius kiemus, daugiabučių prieigas, o kiek daugiau pajudėti žymiai naudingiau nei privažiuoti prie pat durų.

Renovuota gatve pasidžiaugė politikų kalbinti gyventojai. Jie sakė pastebintys, kad dabar šioje vietoje „nebelaksto“ automobiliai. Ypač nesaugu, anot jų, būdavo dėl jokių greičio apribojimų nepaisydavusių taksi vairuotojų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+10 # Kęstas 2018-07-11 21:33
O kodėl nenufilmavo Veterinarijos 8-to ir 10-to namų kiemo, kurį galutinai suparpė sunkiasvoriu transportu, kuriuo vežiojo skaldą, žvyrą ir t.t. gatvės remontui. Dabar kiemu sunku pravažiuoti. Bet kaip pas mus taip priimta. Valdžia atvažiuoja nusifotografuoti tik gražiose vietose. O kad už nugaros (šalia) bardakas, tai jie šito nemato. Dar nebaigę Veterinarijos gatvės kiemų, pradeda darbus Daukanto gatvėje. Pas juos taip priimta - biški ten, biški ten, bet niekur iki galo.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # zero 2018-07-12 12:09
Kūlverstuko sindromas.Statėme,statėme ir pagaliau-pastatėme!Valio!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Oho, 2018-07-12 22:37
Iš kur jie tiek Veterinarijos gatvės gyventojų pririnko? Tokia minia.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų