Redakcija neseniai sulaukė moters, kuri pasakojo apie esą remiantis giminystės ryšiais savivaldybėje įdarbinamus asmenis, skambučio. Kalbėjo apie Socialinės paramos skyriaus darbuotoją.

Tas pats klausimas neseniai buvo užduotas ir rajono savivaldybės svetainėje, skiltyje „Klausiate – atsakome“: „Nuo kada mero sūnaus mergina dirba socialinių paslaugų poskyryje vyriausia specialiste, neturėdama jokio socialinio išsilavinimo, darbo patirties, neišmanydama naujai atsiradusios atvejo vadybos, laikinosios globos ir kitų aspektų? Ar tai nerizikinga? Priimti žmogų į tokias atsakingas pareigas vien dėl giminystės ryšių?“

Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė savo atsakyme teigia, kad šio skyriaus Socialinių paslaugų poskyrio vyriausiojo specialisto pareigybė nėra priskiriama valstybės tarnybai. Kadangi tai darbas pagal darbo sutartį, pirmiausia jis buvo pasiūlytas savivaldybėje jau dirbantiems darbuotojams. Taip Personalo ir dokumentų valdymo poskyryje vyriausiąja specialiste dirbusi Aistė Naruševičiūtė savivaldybės administracijos direktoriaus liepos 12 dienos įsakymu buvo perkelta į Socialinės paramos skyriaus Socialinių paslaugų poskyrio vyriausiojo specialisto pareigas ir čia pradėjo dirbti nuo liepos 30 dienos.

Ši pareigybė reikalinga administruoti socialinių paslaugų teikimą įvairių socialinių grupių asmenims (šeimoms) mūsų savivaldybės teritorijoje, užtikrinti laikinosios globos (rūpybos) vaikams, likusiems be tėvų globos, organizavimą, globėjų (rūpintojų), šeimynų steigėjų bei budinčių globotojų paiešką ir konsultavimą.

„A. Naruševičiūtė atitinka šiai pareigybei keliamus reikalavimus: turi aukštąjį universitetinį išsilavinimą – Lietuvos sveikatos mokslų universitete yra įgijusi Sveikatos mokslų bakalauro profesinę kvalifikaciją. Studijuodama įgijo teisės, sociologijos, psichologijos, profesinės etikos ir kt. pagrindus, dar ankstesniame savo darbe yra susipažinusi ir gerai išmano LR Konstituciją, įstatymus, Vyriausybės nutarimus ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius viešąjį administravimą, vietos savivaldą, taip pat moka rengti, įforminti bei tvarkyti dokumentus, kadangi yra komunikabili, imli ir gabi, gerai išmano socialinių paslaugų organizavimą, darbo ir šeimos santykius, socialinę vaiko teisių apsaugą reglamentuojančius teisės aktus, geba bendrauti ir bendradarbiauti su vaikų tėvais (globėjais, rūpintojais) bei pagalbą vaikui ir šeimai teikiančiomis organizacijomis, sprendžiant įvairius su vaiko globa (rūpyba) bei vaiko gerovės užtikrinimu susijusius klausimus“, – savo atsakyme išdėstė vedėja.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

+11 # parker 2018-09-28 21:01
Tai parodo mero korupcinius ryšius, nekalbant apie šiukšlių išvežimo kriminalą kai nori taikios sutarties su econovus kai buvo išskaičiuoti pinigai už neįkurtą šiukšlių liniją iš Ukmergės žmonių , paėmes otkatą , o dabar sūnaus draugę pastūmė į viršų.O socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė sena paleistuvė prieš visus merus kojas pražergia.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # oho 2018-10-18 17:50
Čia jau Astos vietoj kreipčiausi į teisėsaugą. Ar galima taip šmeižti žmogų?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # ffff 2018-09-30 00:37
tai kad visur ten siltos vietos saviems ir giminems... tai kokia cia moteriske pabudfo po tiek laiko
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # ok 2018-09-30 16:40
Antrašte kvailokai skamba.Reikia sakyti tiesiai,kokie čia dar itarimai gali būti.Čia yra faktas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # rima 2018-09-30 20:53
artėja rinkimai, tokiios info pasispils daugiau. savivaldybėj nuo seno prie visų valdžių įdarbianmi savi , prie vienos valdžios medžiotojos ar medžiotojų žmonos, prie kt kiti, nieko naujo:))
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # suklastoti dokumenta 2018-09-30 20:57
kodėl nerašot apie suklastotus dokumentus į PSPC konkursą, apie konkurso atidėjimą prie to aktyviai prisidėjo kai kurie politikai buvę ir esami
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Ukm 2018-10-01 10:22
Kodel zurnslistai neraso apie nukelta PSPc vadovo konkursa ir vieno kandidato padirbtus dokumentus del vadovavimo stazo????
Kur zurnalistai dingote,neleidzia rasyt???? Gal per auksti asmenys itraukti i si reikala????
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Kam 2018-10-01 12:19
Dar naujiena kad lietuva svogeriu krastas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Nesvarbu 2018-10-01 21:25
O Sonata kita mero sunaus mergina irgi savivaldybeje dirba uz tad tokia ir tvarka ukmergeje ty jokios
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų