Projekte „Integrali pagalba Ukmergės rajone“ dirbančios slaugos specialistės. Projekte „Integrali pagalba Ukmergės rajone“ dirbančios slaugos specialistės.

Gėrį sėjantys angelai – taip žmonės vadina Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro projekte „Integrali pagalba Ukmergės rajone“ dirbančias moteris. Šeštus metus vykdant ES projektą „Integrali pagalba Ukmergės rajone“ centro Integralios pagalbos skyrius teikia slaugos paslaugas klientų namuose.

Slauga – tai medicinos – ne socialinių paslaugų tiekėjų – paslauga. Integralios pagalbos paslaugų prasmė glūdi tame, kad komandoje dirba slaugytojo padėjėjos su socialinių darbuotojų padėjėjomis. Šios moterys savo kvalifikacija įrodė, kad atitinka visus reikalavimus ir viską padaro, kad slaugos ir globos paslaugos klientams namuose būtų teikiamos kvalifikuotai vienu metu.

Integralios pagalbos skyriaus vedėja Miglė Kačinskienė sako, kad sukaupta patirtis ir užsitarnautas šeimų, kuriose teikiamos paslaugos, pasitikėjimas yra neįkainojami.

Šeimų, kuriose yra slaugomi žmonės, socialinė aplinka yra labai jautri, išbalansuota, išskirtinai reikalaujanti atidos ir mielaširdiškumo. Išminties ir širdies šilumos pakanka mūsų darbuotojams, kad padėtų savo lankomiems klientams bent kuriam laikui pamiršti skausmą ar negalią. Specifika, kai slaugos paslaugos teikiamos namuose, skatina mūsų slaugytojų padėjėjas dirbti labai nestandartiškai.

Slaugomi asmenys turi labai skirtingas diagnozes, sveikatos lygį, svorį ir kitus parametrus. Komanda reikalinga, kai reikia tokius klientus maudyti, keisti sauskelnes, vartyti ir kt.

Prisimenant atvejį, kai mūsų centro darbuotoja, slaugytojo padėjėja Laima, lydėjo savo lankomą asmenį į ligoninės priėmimo skyrių. Tai buvo tam tikrų apimčių ir sudėtingo svorio ligonis. Tiek ligoninės priėmimo skyriuje, tiek apžiūrint kitiems medikams, ji buvo lydintis asmenį žmogus. Savo profesionalumu ji sužavėjo gydytojus ir jie labai nuoširdžiai nusistebėjo, kad centro slaugytojo padėjėja moka profesionaliai apversti, pasukti žmogų, perrengti ir t.t. Tokia kvalifikacija įgyjama tik dėl asmeninio požiūrio į sergantį žmogų ir kruopštaus kasdienio darbo. Šiame projekte dirba šešios slaugytojo padėjėjos ir slaugytoja. Vieša paslaptis, kad rajono medicinos įstaigose dirbantys medikai pažįsta mūsų centro darbuotojas ir pasitiki jų darbu.

Visų jų darbas vertinamas labai gerai ir skyriaus vedėja dažnai sulaukia padėkos skambučių už jų darbą ir iš slaugomų asmenų artimųjų.

Nuo antro projekto vykdymo etapo pradžios – 2016 m. gegužės mėn. – iki šiol veiklose dalyvavo 43 asmenys ir jų šeimos. Komandoje su slaugytojo padėjėjais kartu dirba socialinio darbuotojo padėjėjai. Jų pagrindinė funkcija – pagalba šeimos ūkyje. Jos gamina maistą, superka produktus, sutvarko namus.

Centro Integralios pagalbos skyriaus teikiamos paslaugos labai gyvybingos, nes klientai slaugos paslaugą gauna nemokamai. Ši paslauga finansuojama ES projekto lėšomis. Klientai moka už socialinių darbuotojų padėjėjų paslaugas.

Pagiriant projekte dirbančius žmones, būtina pasakyti, kad yra kelios šeimos, su kuriomis dirbame nuo pat projekto pradžios. Susiklosto tam tikri institucijos ir šeimos bendravimo aspektai, kurie stiprina darbuotojų asmeninę atsakomybę už pasirinktą darbo barą ir sulaukia iš šeimų pačių šilčiausių vertinimų.

O gal tikrai tikrieji angelai ir gyvena tarp mūsų, o gal mes tik ne visus pažįstame...

Jeigu Jus ištiko nelaimė ar kita bėda – nebūkite vieni. Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro darbuotojai visada pasiruošę jums padėti. Užeikite, skambinkite, rašykite, dalykitės savo rūpesčiais el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. (8 340) 63561.

Lina SUKACKIENĖ

Projekto „Integrali pagalba Ukmergės rajone“ vadovė

Paveikslėlių galerija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų