Šventės proga apdovanoti Mero padėkos ženklu

Mero padėkos ženklu apdovanoti: D. Urbonienė, K. Mikalajūnas, Z. Kviklienė, V. Vaičiūnienė. Gedimino Nemunačio nuotr. Mero padėkos ženklu apdovanoti: D. Urbonienė, K. Mikalajūnas, Z. Kviklienė, V. Vaičiūnienė. Gedimino Nemunačio nuotr.

Spalio 12-ąją Ukmergėje buvo ypatingai paminėta Vietos savivaldos diena. Ta proga surengtas iškilmingas visų kadencijų Ukmergės rajono savivaldybės tarybos posėdis.

Į renginį atvyko nuo pat nepriklausomybės atkūrimo rajone savivaldoje dirbę ukmergiškiai. Dalyvavo buvę ir esami savivaldybės skyrių, seniūnijų darbuotojai, seniūnaičiai, bendruomenių pirmininkai ir rajono vadovai. Buvę merai sukurtame parodytame filme kalbėjo apie per savo vadovavimo kadencijas nuveiktus darbus.

Susitikime kalbėjo vienas pirmųjų nepriklausomoje Lietuvoje prie Ukmergės rajono vairo stovėjęs Sigitas Čirba, buvęs ilgametis savivaldybės administracijos direktorius Pranciškus Tamoševičius, pirmuosius savivaldos kūrimosi žingsnius prisiminė kadaise Sąjūdžio tarybos nariu išrinktas Rimantas Zinkevičius.

Rajono meras Rolandas Janickas savivaldos dienos proga Mero padėkos ženklu apdovanojo mūsų rajonui nusipelniusius ukmergiškius.

Už sėkmingą ilgametį darbą vietos savivaldoje, patrauklios aplinkos kaimiškose vietovėse kūrimą ir Veprių krašto, kaip turizmo objekto, pristatymą apdovanota ilgametė –  neseniai šias pareigas palikusi – Veprių seniūnijos seniūnė Dalė Urbonienė.

Dalė daugiau kaip 30 metų dirbo vietos savivaldoje. Nuo 2000-ųjų iki šių metų rugsėjo pabaigos dirbo Veprių seniūnijos seniūne.

Visada buvo iniciatyvi ir atsidavusi savo kraštui. Ypač didelį dėmesį skyrė patrauklios aplinkos kūrimui ir jos puoselėjimui. Rūpinosi Veprių krašto istorijos išsaugojimu ir pristatymu: prisidėjo išleidžiant monografiją „Vepriai“, inicijavo Veprių herbo ir vėliavos patvirtinimą. Šiemet įsteigė Veprių informacinį centrą.

Seniūnės ir vietos bendruomenės aktyvo dėka organizuojamos tradicinės rajoninės ir respublikinės šventės.

Už sėkmingą ilgametį darbą vietos savivaldoje, ypatingą ir neišsenkantį visuomeniškumo, pilietiškumo ir bendruomeniškumo pavyzdį apdovanotas buvęs ilgametis seniūnas Kęstutis Mikalajūnas. 20 metų, nuo 1997-ųjų iki 2017-ųjų pabaigos, jis ėjo Želvos seniūnijos seniūno pareigas.

Tai vienas pirmųjų seniūnų, inicijavusių socialinių paslaugų teikimą vietos bendruomenei. Jo iniciatyva tuometinės Želvos vidurinės mokyklos muziejuje gimė knyga ,,Senieji Želvos krašto kaimai“.

Visuomet buvo aktyvus, pilietiškas ir visuomeniškas: buvo Želvos parapijos Pastoracinės tarybos pirmininkas, ilgametis Ukmergės rajono vietos veiklos grupės narys, ilgametis policijos rėmėjas, buvo išrinktas Lietuvos nederlingų žemių naudotojų asociacijos pirmininku. Šiuo metu yra aktyvus Želvos bendruomenės tarybos narys.

Zita Kviklienė Mero padėkos ženklu apdovanota už pagalbą savivaldai teikiant socialines paslaugas ir neįgaliųjų bendruomenės telkimo, užimtumo, paramos iniciatyvas.

Z. Kviklienė – Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė. Ukmergės kultūros centro mišraus choro „Bočiai“ vadovė. Rajono neįgaliųjų draugijai vadovauja nuo 2005 m.

Inicijavo Ukmergės ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus ligonių lankymą prieš didžiąsias metų šventes, įteikiant jiems šventinius lauknešėlius ir pasiūlant nuoširdžią pagalbą. Nuo 2006 m. bendradarbiauja su Švedijos karalystės Skaros savivaldybe teikiant paramą ir humanitarinę pagalbą neįgaliesiems, organizuoja ir neįgaliųjų užimtumą, įvairius kultūrinius renginius, projektus, akcijas.

Valentina Vaičiūnienė apdovanota už ilgametę švietėjišką veiklą ir gyvybiškai reikšmingas iniciatyvas, vykdant krūties vėžio prevenciją.

Valentina Vaičiūnienė – aktyvi profesinių sąjungų narė, buvusi Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos profsąjungos pirmininkė. Buvusi rajono savivaldybės tarybos narė. 2002 m. įkūrė moterų centrą „Gaja“ ir iki šiol jam vadovauja. Centro iniciatyva moterys skatinamos pasitikrinti dėl krūties vėžio atliekant mamografinį tyrimą.

V. Vaičiūnienė organizacijoje nuo pat jos įkūrimo dirba neatlygintinai. Nuolat ieško rėmėjų, veiklų finansavimo šaltinių, rašo projektus, palaiko ryšius su gydymo bei diagnostikos paslaugas teikiančiomis bei prevencinę krūties vėžio veiklą vykdančiomis įstaigomis.

Ji yra plačiai žinomo projekto „Nedelsk“ gerosios valios ambasadorė. Šio projekto idėją Ukmergėje skleidžia jau daugiau kaip 15 metų. Dėl jos inicijuojamų ir organizuojamų veiklų didėja rajono moterų sąmoningumas, dėmesys sau ir savo sveikatai. Laiku pastebėjus ir diagnozavus ligą, išgelbėta ne viena gyvybė.

Šventėje koncertavo tarptautinio folkloro festivalio „Pokrovskije Kolokola“ dalyviai iš Estijos, Latvijos, Sakartvelo ir Lietuvos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų