Vienoje – nauja vadovė, kitoje – pavaduotojo paieškos

Nuo spalio 29 d. Ukmergės PSPC vėl turės nuolatinį vadovą – darbą pradės naujoji šios įstaigos vyr. gydytoja Gitana Čepienė. Nuolatinio vadovo įstaiga neturėjo nuo vasaros pradžios. 

Konkursas į šias pareigas vyko prieš kelias savaites. Per tą laiką buvo kreiptasi į atitinkamas tarnybas ir gautos pažymos, kad nėra kliūčių medikei eiti vadovaujančias pareigas.

G. Čepienė dirbo Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja, tad šioje įstaigoje atvirkščiai – atsisveikinimo nuotaikos ir prasidedančios naujojo pavaduotojo paieškos.

Sieks glaudesnių ryšių

VšĮ Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka neslėpė, kad jam gaila atsisveikinti su puikia, kolektyvo gerai vertinta darbuotoja. Vyr. gydytojo pavaduotoja G. Čepienė dirbo daugiau nei metus.

„Iš vienos pusės, gaila, iš kitos pusės – puiku, kad bus tinkamas įstaigos, su kuria palaikome glaudžius ryšius, vadovas“, – kalbėjo R. Civilka. Pasak jo, abi įstaigos yra numačiusios dar glaudesnius nei ligi šiol bendradarbiavimo būdus. Pirmiausiai – elektroninėje srityje. Šiuo metu e. sveikata abiejose įstaigose nėra sujungta ir vienos įstaigos gydytojui iš kitos tenka pasiimti popierinius paciento sveikatos būklės tyrimų duomenis.

Tačiau norima, kad ateityje tai galima būtų padaryti elektroninėje erdvėje.

R. Civilka neslėpė, kad kalbama ir apie kitus abiejų įstaigų bendradarbiavimo būdus.

Pavaduotojo ligoninės vadovas linkęs dairytis savame kolektyve. Konkursas nėra skelbiamas. Tiesa, tai nėra „degantis reikalas“ – pripažįsta, kad savaitę ar kitą susitvarkys ir be pavaduotojo.

Jungimasis nutolo

Didžiausia naujovė, susijusi su Ukmergės ligoninės darbu, apie kurią „Ukmergės žiniose“ ne kartą rašėme, – galimas jos jungimasis su Širvintų ligonine. Pastaroji būtų prijungta prie mūsiškės. Tam ilgai ruoštasi – vyko daugybė susitikimų, derinant jungimosi detales. Širvintų ligoninės prijungimui yra pritarusi Ukmergės rajono taryba. Tačiau viskas tuo ir baigėsi.

Kaip mano, kada šie reikalai vėl pajudės? R. Civilka sako, kad šio klausimo sprendimas sustojo Širvintų rajono savivaldybės taryboje. Klausimas vienu metu buvo įtrauktas į darbotvarkę, tačiau tada nebalsuota ir prie jo nebegrįžta. „Spėju, kad jis bus svarstomas tik po savivaldos rinkimų – politikai nenori kelti nepopuliarių klausimų“, – kalbėjo R. Civilka.

Pacientai pokyčius pajus

Pasidomėjus, kokių pokyčių planuoja pradėjusi vadovauti Ukmergės PSPC, gydytoja G. Čepienė sakė, kad kardinalių, labai staigių pokyčių tikrai nėra numačiusi. Tokie, pasak jos, nėra nei sveiki, nei naudingi. Idėjų ir sumanymų turi, tačiau tik pradėjusi darbą, įsigilinusi supras, ar jiems įgyvendinti užteks resursų.

„Tikiuosi, kad pacientai pajus pasikeitimus“, – kokie tai bus pokyčiai, kol kas nedetalizuoja būsimoji Ukmergės PSPC vadovė.

G. Čepienė šios įstaigos šeimos gydytoja, o vėliau ir poliklinikos vedėja dirbo 14 metų, turi šeimos gydytojo licenciją, tad jos veikla ir patirtis neatsiejamos nuo pirminės sveikatos priežiūros grandies. Kita vertus, per šiuos metus dirbant vyr. gydytojo pavaduotoja Ukmergės ligoninėje įgijo daug administracinio darbo patirties. Medikė taip pat pradėjo verslo vadybos ir administravimo išlyginamąsias magistro studijas Kauno technologijos universitete.

Šiuo metu Ukmergės PSPC yra per 23 tūkst. prisirašiusių draustų pacientų. Vadovaujantis šios įstaigos nuostatais, turės būti skelbiamas konkursas PSPC poliklinikos vedėjo vietai užimti.

Nuo vasaros laikinojo vadovo pareigas ėjo, o prieš tai šios įstaigos poliklinikai vadovavo gydytojas Justas Šakalys.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)

Komentarai  

+7 # procedūra 2018-10-28 21:08
Abiems vadovams linkiu geros kloties, o Šakaliui ramaus gydytojo darbo. 8)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # Ukmergietis 2018-10-28 21:13
Pagaliau abi sveikatos istaigos turi normalius vadovus.sekmes abiem bendradarbiauti,laimes tik ukmergieciai
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # procedūra 2 2018-10-28 21:36
Visai komandai norinčiai pakenkti naujai vyr. gydytojai noriu pasakyti, kad nepavyks jūsų kėslai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų