Įrengs patogesnę perėją

Lapkričio 20 d. vyko Ukmergės rajono savivaldybės administracijos saugaus eismo komisijos posėdis, kuriame išnagrinėta nemažai ukmergiškiams aktualių klausimų. Daugumai siūlymų komisija pritarė. Vienas iš jų – patogesnės perėjos miesto centre įrengimas.

Pavasario gatvės gyventojai prašė įrengti jų gatvėje greičio ribojimo kalnelį. Šis klausimas nagrinėtas jau pakartotinai. Tačiau komisija ir šįkart jam nepritarė, nes ant žvyro dangos kalneliai neįrengiami. Vis dėlto, nutarta šioje gatvėje pastatyti greičio ribojimo – iki 30 km/val. – ženklus.

UAB „Ukmergės vaistinė“, UAB „Eco Trade“ ir UAB „Romada plius“ pateikė komisijai prašymą skirti jų įmonių klientams stovėjimo vietas aikštelėje šalia Klaipėdos gatvės 7 namo.

Klaipėdos gatvėje šiuo metu vykdomi rekonstrukcijos darbai, tad nutarta klausimą atidėti iki tol, kol jie bus baigti ir pati aikštelė bus įrengta.

Ukmergės sentikių religinė bendruomenė prašo uždrausti automobilių stovėjimą prie įvažiavimo į bažnyčios kiemą Paupio gatvėje. Šiam klausimui buvo pritarta. Bus įrengtas kelio ženklas „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“.

Gautas kolektyvinis Gruodžio 17-osios g. gyventojų prašymas perkelti kelio ženklą „Eismas draudžiamas“ arba įrengti kelio ženklą „Krovininių automobilių eismas draudžiamas“.

Gyventojų prašymui pritarta – nutarta įrengti kelio ženklą „Krovininių automobilių eismas draudžiamas“.

Ukmergiškių prašymą riboti eismą prie daugiabučių Nr. 98 ir 96 Vytauto gatvėje bei Veterinarijos gatvėje įrengti pėsčiųjų perėją komisija nutarė atidėti. Nutarta nuvykti į vietą ir išsamiai išnagrinėti situaciją. Perėjos prašomoje vietoje nebus, nes ji nebuvo numatyta projekte.

Taujėnų seniūnė Elvyra Tulušienė prašė įrengti sferinį kelio veidrodį Taujėnuose, įrengti kelio ženklus „Krypties rodyklė“ ir perkelti kelio ženklą, žymintį šią gyvenvietę. Tikėtina, kad prašymas bus įgyvendintas, tik dar reikalingas Automobilių kelių direkcijos sutikimas.

Ši direkcija galutinį žodį tars ir dėl dar vieno klausimo – UAB Ukmergės autobusų parko prašymo įrengti kelio ženklą „Sustoti draudžiama“ Vilniaus gatvėje, ties picerija „Trolių pica“.

Ši picerija įrengta tiesiai ties autobusų stotele ir prie jos sustojus picerijos klientams nepatogumų patiria maršrutinių autobusų vairuotojai. Kadangi Vilniaus gatvė yra pavaldi Automobilių kelių direkcijai, į ją su tokiu prašymu ir bus kreiptasi.

Neseniai Ukmergėje įsteigto „Lions“ klubo prezidentas Vaidotas Kalinas į komisiją kreipėsi daugeliui aktualiu klausimu – siūlė pritaikyti pėsčiųjų perėją neįgaliesiems Kauno gatvėje, ties kultūros centru.

Komisija nutarė, kad šis iškeltas klausimas – tikrai savalaikis ir reikalingas. Kad būtų patogiau gatvę pereiti neįgaliesiems, mamoms su vežimėliais ar sunkiau vaikštantiems žmonėms, nutarta abiejose Kauno gatvės pusėse ties minėta perėja įrengti nedideles rampas.

Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Gediminas Narbutas kalbėjo apie galimą eismo organizavimo keitimą Gruodžio 17-osios gatvėje nuo Lelijų gatvės iki  sankryžos su Vilniaus gatve.

Tačiau komisija nutarė nepritarti eismo ribojimui šiame gatvės ruože.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # ok 2018-11-26 16:39
Geriau sumažintumet pereju skaiciu,nors jau miesto centre,ju yra nežmoniškai daug,tiek tikrai nereikia.Ir butu tik saugiau.O turint omeny,kad Ukmergeje susisiekimas yra labai blogas(o važiuojant i ar iš Pivonijos mikrorajono,piko metu,galima išdurniuot),perejos kas keli metrai yra didžiausias absurdas,kamščiu ir taip užtenka.Važiuojant nuo Vienybes iki LIDL,bandžiau suskaiciuoti,kiek yra pereju,taip ir nesuskaiciavau,susimaišiau,bet apie 20.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų