Kelininkai perspėja: vietomis keliai slidūs

Dėl besitęsiančio snygio ir pustymo didžiojoje šalies dalyje valstybinės reikšmės keliai padengti prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu, vietomis susiformavęs plikledis.

Vakarų Lietuvoje pagrindinių kelių dangos šlapios, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai padengti prispausto sniego sluoksniu, slidūs. Oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio. Iki 6 val. ryto keliuose dirbo 193 „Kelių priežiūros“ mechanizmai, darbai tęsiami.

 

„Kelių priežiūra“ informuoja, kad žiemos priežiūros darbai, atsižvelgiant į kelių svarbą, skirstomi į tris priežiūros lygius, todėl didžiausias dėmesys skiriamas magistraliniams keliams, kuriuose eismo intensyvumas didžiausias. Užtikrinus optimalias vairavimo sąlygas magistraliniuose keliuose, barstomi ir valomi krašto keliai. Tik baigus darbus šiuose ruožuose priežiūra atliekama rajoninės reikšmės keliuose – jie yra tik valomi.

 

Keliuose A5 ir A8 (Via Baltica) bei A1 (Vilnius-Kaunas-Klaipėda), kelių priežiūros darbai vykdomi visą parą. Prevenciniai barstymai atliekami 2 400 km pagrindiniuose, intensyviausiuose šalies keliuose.

 

Įmonė dirba nuolatiniu budėjimo režimu ir visos kelių tarnybos yra pasiruošusios bet kurią akimirką į kelius siųsti kelių priežiūros techniką.

 

„Kelių priežiūra“ primena vairuotojams laikytis saugaus greičio ir vairuoti atsargiai, laikantis atstumo iki priešais esančio automobilio. Esant ekstremalioms sąlygoms svarbu įsivertinti savo, kaip vairuotojo, patirtį ir gebėjimus kelyje bei apsvarstyti galimybę pasinaudoti kita transporto priemone, pvz. viešuoju transportu, arba rinktis aukštesnio priežiūros lygio kelią.

 

Iškilus bet kokiems su keliais susijusiais klausimais vairuotojai gali kreiptis į Eismo informacijos centrą telefonu 1871.

 

Kelių priežiūros lygius ir darbus, kokiu laiku vyksta kelio ruožuose, galima pasitikrinti: kpl.keliuprieziura.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų