Pažeidėjams skirtos baudos

Praėjusį savaitgalį iš 37 šalies aplinkosauginių reidų metu patikrintų žvejų trims skirtos baudos.

Ukmergės rajone ant Siesikų ežero ledo meškeriotojas žvejojo naudodamas 14 žvejybinių skritulių su žuvele, o Švenčionių rajone sulaikytas pažeidėjas, žvejojęs 25 šakotinėmis su žuvele.

Už žvejybą ant ledo neturint žvejo mėgėjo bilieto ir smaigų asmeniui gresia įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 60 eurų. Už žvejybą masalui naudojant žuveles minėtiems pažeidėjams gresia baudos nuo 120 eurų iki 300 eurų ir yra privalomas nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. yra draudžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę (išskyrus žvejybą Kuršių mariose ir žvejybą su žuvies gabalėliu), o nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. įsigalios draudimas gaudyti lydekas.

Už neteisėtą lydekų žvejybą asmenims gresia baudos nuo 120 eurų iki 300 eurų su nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu, taip pat reikėtų atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 145 eurus už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų