Bibliotekos pasirašė bendradarbiavimo sutartį

Autorius Ukmergės žinios
Bibliotekos pasirašė bendradarbiavimo sutartį / Tarp renginio dalyvių – ir ukmergiškiai. Dainiaus Vyto nuotr.

Rasa GRIŠKEVIČIENĖ

Grupė Vlado Šlaito viešosios bibliotekos darbuotojų ir bičiulių lankėsi pas kolegas Naujojoje Akmenėje, kur dalyvavo konferencijoje „Lietuviško spausdinto žodžio švytėjimas“. Renginys buvo skirtas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, Žemaitijos, Lietuvos valstybės prezidento Antano Smetonos metams, rašytojo, kunigo Juozo Tumo-Vaižganto 150-osioms gimimo metinėms ir Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei paminėti.

Rinkdamiesi į šventinį renginį, vykusį viešosios bibliotekos Dr. Eugenijos Meškienės konferencijų salėje, dalyviai grožėjosi jos prieigose surengta paroda, galėjo pavartyti čia eksponuojamus leidinius apie šio krašto istoriją, kultūrą, gamtą, žmones.

Visus pasveikino savivaldybės meras V. Mitrofanovas, jo pavaduotojas, kiti svečiai. Naujosios Akmenės vaikų lopšelio-darželio „Atžalynas“ etnografinis ansamblis „Malūnėlis“ atliko literatūrinę-muzikinę programą.

Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė apžvelgė šio krašto literatūros tradicijas, jį garsinančių iškilių kraštiečių darbus, kalbėjo apie pagarbą kalbai, žodžiui ir žmogui. Direktorei įteikta LR kultūros ministro M. Kvietkausko padėka.

Konferencijos dalyviams buvo pristatytas Akmenės krašto virtualus enciklopedinis žodynas, kurį parengė žurnalistas, kraštotyrininkas L. Rozga.

Kraštotyrininkė, Akmenės gimnazijos mokytoja R. Ringienė savo kalboje priminė S. Daukanto kvietimą sodinti girias, kurios buvo jo kūryboje Lietuvos simboliu.

Šio krašto poetai tėvas ir sūnus Vytautas ir Andrius Almaniai renginio dvasią stiprino savo kūryba ir mintimis apie Lietuvos dabartį.

Antroje konferencijos dalyje Deltuvos kultūros almanacho „Eskizai“ redaktoriaus Vytauto Česnaičio parengtą pranešimą „Prezidento Antano Smetonos keliais Šiaurės Lietuva“ perskaitė Pašilės Šv. Barboros ir Pabaisko Švč. Trejybės bažnyčių klebonas, Ukmergės ligoninės kapelionas, kunigas, poetas Rimantas Laniauskas. Renginio dalyvius dvasininkas sužavėjo ne tik iškalba, bet ir savo skaitytomis eilėmis.

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Virginija Tylienė ir šių eilučių autorė perskaitė kraštiečio poeto, publicisto, Kauno Juozo Tumo-Vaižganto memorialinio buto-muziejaus vedėjo Alfo Pakėno konferencijai parengtus pranešimus „Adomas Jakštas bara Vaižgantą“ bei „Tuščio kapo legenda“.

Tęsiant praėjusiais metais užsimezgusius žemaičių ir aukštaičių bibliotekininkų bičiulystės ryšius, Akmenės ir Ukmergės bibliotekų direktorės pasirašė kultūrinio bendradarbiavimo sutartį. Kolegos nutarė: lankys vieni kitus ne tik Žemaitijos ar Antano Smetonos metais.

Renginį vainikavo koncertinė programa, kurios metu Vlado Chockevičiaus vadovaujama muzikos grupė pristatė savo debiutinį albumą „Kylam su saule“. Vėliau buvęs R. Laniausko klasės draugas, poetas, Ventos regioninio parko direktorius A. Almanis surengė ukmergiškiams pažintinę ekskursiją po Akmenės kraštą.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *