Susitikimo su mažaisiais svečias Vainius Bakas grojo gitara ir atliko savo kūrybos dainų. Kristinos Darulienės nuotr. Susitikimo su mažaisiais svečias Vainius Bakas grojo gitara ir atliko savo kūrybos dainų. Kristinos Darulienės nuotr.

Gegužės 30 d. visoje Lietuvoje į bibliotekas skubėjo ne tik vaikai, bet ir jų tėčiai. Čia vyko Skaitymo skatinimo programos akcija „Tėčiai skaito vaikams“, kuria siekiama netradiciškai paminėti Tėvo dieną ir pabrėžti tėvystės svarbą vaikų auklėjimui.

Akcijos organizatorių, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, teigimu,  knygos skaitymas kartu su vaiku ne tik skatina jo kalbos ir pažinimo raidą, turtina žodyną, gerina pasirengimo mokyklai įgūdžius, bet ir kuria glaudžius tarpusavio santykius. Moksliniai tyrimai atskleidė, kad vaikams reguliariai skaitant knygas gerėja tėvystės įgūdžiai ir į gerąją pusę keičiasi vaikų elgesys.

Vis dėlto įprasta, kad į šią kasdienę ugdomąją veiklą labiau įsitraukusios mamos. 2015 m. Didžiojoje Britanijoje skaitymo skatinimo organizacijos „Booktrust“ atliktas tyrimas atskleidė, kad jos vaikams skaito net 50 proc. dažniau nei tėčiai.

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje svečiavosi poetas ir tėtis Vainius Bakas. Jis skaitė smagią Linos Žutautės istoriją apie Kakės Makės ir Supertėčio dieną bei linksmą pasakojimą apie mažąjį Lokiuką ir jo tėtį, kurie tiki, kad apkabinimas – stebuklingas dalykas, galintis pakelti ūpą (P. Wechterowicz ir E. Dziubak knyga „Apkabink mane“). Istorijų klausėsi poeto sūnus Kristijonas ir jo draugai iš vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“.

Tėtis Vainius taip pat skaitė savo kūrybos eilėraščių iš greit pasirodysiančios naujosios knygelės, grojo gitara ir atliko savo kūrybos dainelių. Po smagių skaitymų kūrybinėse dirbtuvėlėse vaikai gamino sveikinimo atvirukus tėčiams.

Jolanta ŽVIRBLYTĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos

Vaikų literatūros skyriaus vedėja

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų