Ramina, kad vandens nepristigsime

Šalį apėmus sekinantiems karščiams, gerokai padidėjo vandens suvartojimas, o komunalininkai prašo gyventojų jį taupyti, ypač – didžiuosiuose miestuose.

Daug vandens šiuo metu žmonės sunaudoja ne tik buitinėms reikmėms, bet ir laistydami nuo kaitros kenčiančius sodus, daržus.

Vandentiekininkų teigimu, masinis vandens vartojimas sukelia jo slėgio mažėjimą ir drumstumą.

Kai kur senka ir šulinių vanduo.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas teigia, kad Ukmergę ši problema aplenkia. Tiesa, vandens poreikis dabar ir pas mus padidėjęs. „Vandens pakilimas paskutinėmis dienomis, lyginant su įprastu laikotarpiu, išaugęs. Jo sunaudojama apie 25 proc. daugiau, savaitgaliais – 30 proc.“, – sakė jis.

Anot direktoriaus, galime nesibaiminti, kad centralizuotai tiekiamo vandens pristigsime: „Mūsų vandens rezervuarai dideli, mieste trūkumo nėra, kaime – irgi. Gyventojų nusiskundimų dėl to neturėjom.“

Su panašiomis problemomis šalis buvo susidūrusi ir pernai, kai šalį taip pat alino neįprastai dideli karščiai.

UŽ inf.  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų