Stotelėse pasigenda paviljonų

Skaitytoja domėjosi situacija Ukmergėje, susijusia su autobusų stotelių paviljonais.

Moteris klausia, kodėl juos turi ne visos stotelės. Tokiose, kuriose paviljonų nėra, sakė ji, negalima pasislėpti nei nuo vėjo, nei lietaus ar sniego.

„Ar neįmanoma būtų visur įrengti? Juk autobusų laukia ir senukai, ir vaikai. Pastebėjau, kad ir Vytauto gatvėje esančiose stotelėse, važiuojant nuo ligoninės link centro, jų nėra, o į abi miesto gimnazijas čia važiuoja daug mokinių. Dėl to ir į miesto seniūniją esu skambinusi“, – kalbėjo gyventoja.

Pasak Ukmergės miesto seniūnės Zitos Pečiulienės, paviljonai įrengiami vadovaujantis gyventojų prašymais. „Seniūnija norėtų gauti raštišką gyventojų prašymą su parašais“, – sakė ji.

Vieno paviljono kaina – apie 2 000 Eur + PVM, tačiau pastatymo išlaidos į šią sumą neįeina.

„Mano darbo laikotarpiu buvo įrengti 4 paviljonai. O kiek jų yra iš viso – reikia skaičiuoti“, – sako seniūnė. Vardijo: po du yra Pivonijos mikrorajone, prie Ukmergės kraštotyros muziejaus, Kęstučio aikštėje. Po vieną – Kauno, Deltuvos gatvėse, prie parduotuvės „Lidl“. Du – prie Ukmergės ligoninės.

Taip pat, anot seniūnės, du yra Pašilėje. Tačiau šioje miesto dalyje vienam jų, esančiam ties sankryža, Z. Pečiulienės teigimu, „nepasisekė“: „Jis buvo stiklinis, dabar – pusiau fanera, nes viskas išdaužyta...“

Seniūnė minėjo ir autobusų stotelių paviljonus Antakalnio, Nuotekų, Vilniaus gatvėse.

„Mes patikriname, ar stotelėse tikrai yra laukiančių žmonių, dažniau pravažiuojame pro šias vietas, kad matytume situaciją iš tikrųjų“, – pasakojo ji.

„Šiuo metu neturiu nė vieno prašymo įrengti stotelę-paviljoną. Kiek prašė gyventojai ir kuriose vietose, visur pastatėme, – tikino pašnekovė. – Jeigu šiemet būtų toks prašymas, bus suplanuotos lėšos ir vėliausiai kitais metais pastatysime. Suprantama, seniūnija negali vadovautis pavieniais prašymais.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų