Incidentą tarp nepilnamečių aiškinasi policija

Feisbuke išplito galimo smurtinio incidento Ukmergėje nuotraukos. Jose – viešoje vietoje galbūt mušamas žmogus. Ar įvykis susijęs su kokiu nors teisės pažeidimu, aiškinasi policija.

Nuotraukose matyti keli žmonės. Jomis pasidalijęs asmuo teigia, esą buvo užfiksuota, kaip keli Senamiesčio progimnazijos nepilnamečiai kumščiais talžo vyrą.

Rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė patvirtino, kad žinios apie galimo įvykio nuotraukas pasiekė ir pareigūnus. „Policija gavo informaciją apie tai ir ji yra tikrinama. Tačiau kol kas niekas nėra aišku – nei įvykio vieta, nei laikas, nei kas apskritai ten buvo“, – sakė ji.

Policijos komisariate pastaruoju metu nebuvo gauta jokio pranešimo ar asmeninio skundo, kad kas nors būtų nukentėjęs viešoje vietoje nuo smurtautojų. Kokių nors incidentų miesto mokyklų teritorijose taip pat neužfiksuota. I. Malinauskienės teigimu, aiškinamasi, kas galėjo nutikti, nustatinėjami nuotraukose esantys asmenys.

„Girdėjom, kad kažkas nutiko. Kadangi minimas mokyklos vardas, direktorius kreipėsi į policiją“, – antradienį sakė minėtos įstaigos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Vidas Krištaponis.

Kiek vėliau apie tai, kas galėjo įvykti, papasakojo ir pats į redakciją paskambinęs Senamiesčio progimnazijos direktorius Arūnas Kerza. Pasakojo tądien buvęs su mokiniais ekskursijoje, o grįžęs sužinojo, kad domimasi šiuo įvykiu.

„Sužinoję, kas yra rašoma feisbuke, pradėjome domėtis. Parašyta, kad mūsų mokyklos mokinių grupė sumušė suaugusį žmogų. Tai – visiška netiesa, nes nebuvo jokio suaugusio žmogaus“, – tvirtino direktorius.

Jo teigimu, incidentas kilo tarp mokinių: „Santykius aiškinosi keli vaikai, prieš tai feisbuke susitarę susitikti pasikalbėti. Toks buvo jų „pasikalbėjimas“ – apsistumdymas pertraukos metu. Jokio spardymosi nebuvo. Nuvykau į policiją, nes viešai netiksliai kalbama apie mūsų mokyklą, todėl reikia viską išsiaiškinti.“

Anot progimnazijos vadovo, į šį įvykį tikrai nežiūrima pro pirštus: „Visada reaguojam į tokius dalykus ir panašių atvejų netoleruosim. Jei kas tokio nutinka, kalbamės su tėvais, mokykloje yra vaiko gerovės komisija. Dabar lauksim policijos išvadų. Kai turėsim detalesnės informacijos, kviesim mokinių tėvus.“

Direktorius apgailestauja, kad tiesiog taip paprastai – be jokių apribojimų – galima skelbti netikslią informaciją, dėl kurios kyla įvairiausių interpretacijų, kenčia mokyklos vardas. „Feisbukas labai gadina vaikus, – pastebi jis. – Dažnai paviešinama ne tik panašių nutikimų, bet ir tikrovės neatitinkančių dalykų, o po to kyla dar didesnių problemų.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų