Suvienijo „Širdies daina“

Sveikatinimo veiklos padeda stiprinti ne tik fizinį kūną, bet ir psichinę sveikatą. Sveikatinimo veiklos padeda stiprinti ne tik fizinį kūną, bet ir psichinę sveikatą.

Vaida PUODŽIŪNIENĖ

Ukmergės rajono savivaldybės

visuomenės sveikatos biuro direktorė

Veprių stovyklavietėje spalio 18–20 dienomis vyko stovykla senjorams ir neįgaliesiems „Širdies daina“.

Jau nuo penktadienio pietų rinkosi entuziastingi senjorai ir tvirtai apsisprendę priimti gyvenimo iššūkius neįgalūs jaunuoliai.

Susipažinimo vakare, dalyvaudami meno terapijos užsiėmime, stovyklautojai susidraugavo. Nesijautė ne tik amžiaus skirtumo, bet ir galios buvo labai papildančios vienos kitas.

Meno terapijos, bendruomeniškumo, meditacijos užsiėmimus vedė psichologė Jurgita Vasiliauskienė. Ne vienam dalyviui pavyko išpildyti seną svajonę – pajodinėti žirgu. Susižavėjimą žadino pasakojamos sėkmės istorijos. Visų širdis sutirpdė vakarojimas kanklių garsuose.

Atsisveikinome šiltai ir ilgesingai, ašarojo net patys santūriausi vyrai, prisilietę prie kažko jautraus ir nepakartojamo.

Sveikatinimo veiklos padeda stiprinti ne tik fizinį kūną, bet ir psichinę sveikatą. Dauguma žinome, kaip pasirūpinti savo maistu, judėjimu, kvėpavimu, o psichinei sveikatai vis nerandam laiko – kažkada pailsėsiu, kažkada veiksiu tai, kas patinka, kažkada būsiu su bendraminčiais...

Bet tas kažkada juk gali būti dabar.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų