Keliais juda karinės technikos kolonos

Prasideda tarptautinės pratybos. Prasideda tarptautinės pratybos.

Prasidėjo tarptautinės pratybos „Geležinis vilkas 2019-II“, jose dalyvaus beveik 4 000 karių iš 11 NATO šalių. Į Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje vyksiančius mokymus jų dalyviai atsiveš apie 1 000 karinės technikos vienetų.

Lietuvos kariuomenė praneša, kad didžiausias judėjimo intensyvumas Lietuvos keliuose, taip pat ir Ukmergės rajone, vyks lapkričio 4 ir 5 dienomis.

Pirmadienį nuo ryto karinė technika judėjo maršrutais Rukla–Vievis–Maišiagala–Pabradė ir Rukla–Ukmergė–Maišiagala–Pabradė, taip pat mažesnės kolonos į poligoną vyko iš Kauno ir Radviliškio.

Pagrindinis pratybų „Geležinis vilkas 2019-II“ etapas truks iki lapkričio 18 dienos, o technika, planuojama, grįš į nuolatinės dislokacijos vietas lapkričio 18–22 dienomis.

Iš viso pratybose dalyvaus beveik 1 000 karinės technikos vienetų – tankų, pėstininkų kovos mašinų, šarvuočių, artilerijos pabūklų, aprūpinimo bei administracinės paskirties transporto.

Visas kolonas lydės Lietuvos kariuomenės Karo policijos ekipažai, vairuotojų prašoma, kad jie kelyje būtų atidūs ir supratingi.

Lietuvos kariuomenės mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ organizuojamuose mokymuose „Geležinis vilkas 2019-II“ beveik 4 000 Lietuvos ir sąjungininkų karių iš Belgijos, Čekijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Norvegijos, Nyderlandų, Portugalijos ir Vokietijos treniruosis palaikyti tarpusavio sąveiką planuojant ir atliekant puolimo bei gynybos operacijas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų