Ukmergės bažnyčia liko be klebono

 Netikėtai iš Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios, o galimai ir iš kunigystės, pasitraukė kunigas Vaidas Bartkus. Netikėtai iš Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios, o galimai ir iš kunigystės, pasitraukė kunigas Vaidas Bartkus.

Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčia liko be klebono, o Ukmergės dekanatas – be dekano. Šias pareigas ėjęs kunigas Vaidas Bartkus sekmadienio vakarą susikrovė daiktus ir mįslingai dingo.

Aldona KVEDARIENĖ

Sekmadienį, lapkričio 3-iąją, klebonas dar aukojo mišias, o vakare jo bute kilo šurmulys. Kunigas gyveno Bažnyčios gatvėje, Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios nuomojamose vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ patalpose. Nors buvo jau prietema, prašalaičiai netruko pastebėti, kad kunigas pradėjo kraustytis: neša ne vieną lagaminą, bet ir dėžes, net baldus.

Pasak liudininkų, kraustymas vyko maždaug nuo 16 iki 19 valandos. Pabaigoje daiktus nešti dekanui padėjo šalia jo gyvenantis vikaras kunigas Valdas Šidlauskas. Iš to, kaip jiedu atsisveikino, prašalaičiai suprato, jog – visam.

Žinia, jog pabėgo jų mylimas sielovadininkas netruko apskrieti Ukmergės bažnyčios tikinčiųjų grupeles, bažnyčios tarnus ir dekanato darbuotojus.

„Ką aš jums galiu pasakyti: atėjau pirmadienio rytą – tuščia“, – atsidūsėjo dekanato raštvedė.

Klebonas negrįžo. Nei pirmadienį, nei antradienį. Niekam neatsiliepė ir telefonu – jo mobilusis buvo išjungtas.

„Taip, išsikraustė. Sekmadienio vakare“, – patvirtino mums Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios vikaras kunigas V. Šidlauskas. Patvirtino ir tai, jog niekada negrįš – pasak kunigo, ankstų pirmadienio rytą apie savo apsisprendimą kunigas informavo ir vyskupą.

Paklaustas, ar tai reiškia, jog dekanas palieka ne tik Ukmergės parapiją, bet ir kunigystę, kunigas Valdas, kiek patylėjęs, ištarė „taip“. Tačiau jis negalėjo atskleisti šio savo sielos brolio sprendimo priežasčių – tikriausiai jos buvo jo kolegai labai skausmingos, kad jis taip staiga ir slapta pabėgo. Deramai net neatsisveikinęs. Nei su kunigais, nei su parapijiečiais. Dar daugiau – niekam neperdavęs klebonijos ir dekanato dokumentinės apyskaitos – paliko tik gniužulą raktų.

Nieko daugiau apie Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebono ir Ukmergės dekanato vadovo Vaido Bartkaus pasitraukimą komentuoti nenorėjo ir Kauno arkivyskupija. „Vyskupas dar nepasirašė dekreto, todėl apie tai dar anksti kalbėti“, – tepasakė mums kurijos referentė teologijos mokslų daktarė Vilija Karaliūnaitė.

Iš Viduklės (Raseinių r.) kilęs ir šįmet gegužę 45 metų jubiliejų  atšventęs V. Bartkus į kunigus buvo įšventintas 1998 metų birželį.

Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonu ir dekanu jis buvo paskirtas 2014 metų gegužę. Į Ukmergės parapiją kunigas V. Bartkus buvo atkeltas iš Čekiškės Kauno rajone parapijos, kur klebonavo 14 metų.

Prieš tai šešerius metus jis dirbo Šilainių (Kauno r.) bažnyčios vikaru. Visur savo pareigas dvasininkas atliko sąžiningai, taip pat – ir Ukmergės bažnyčioje bei jos dekanate.

Ukmergės parapijiečiams jo labai trūks.

Kaip sakė vikaras kunigas V. Šidlauskas, naujojo klebono bei dekano gali tekti laukti iki advento. „Naujam klebonui, kuris bus paskirtas, reikės laiko perduoti kitam kleboniją bei persikraustyti pačiam“,– sakė jis.

Vakar Kauno arkivyskupija paskelbė, jos Ukmergės dekanu paskirtas Žeimių ir Kulvos (Jonavos r.) Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčios klebonas Raimundas Kazaitis.

Ukmergės dekanatas jungia 15 ne tik Ukmergės, bet ir Anykščių bei Molėtų rajonuose esančių bažnyčių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(19 balsai)

Komentarai  

+25 # Vydutis Čereška 2019-11-08 13:27
Dar vienas klebonėlis paviliotas žemiškų malonumų paliko parapijiečius "ant ledo" :lol: .Matomai Šešuolių klebonėlio pėdomis nuėjo :zzz .Na kiekvienam savo :-*
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+18 # Antikatalikas 2019-11-08 13:51
Labai tikiuosi, kad sulauksiu dienos, kai ant šios neaktualios, parazituojančios įstaigos durų bus pakabinta spyna.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+26 # Davatka 2019-11-08 18:51
Girdejau, kad su Čekiškės bažnyčios buvusią vargoninke, roman užmezgė ir augina du mažus vaikus. O dabar gyvens Kaune.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # viskas teisingai 2019-11-12 15:39
dukrai jau gal penki :))) vaikais ir turtais nespėja rūpintis, tia ur čia jam kunigystė :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+14 # Jurgita 2019-11-08 19:27
Kunigai yra žmonės.Rimantas Laniauskas daugiau laidotuvių turės.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+25 # Zita 2019-11-09 09:27
Ką tokie kunigai gali pasakyti,pamokyti jaunoms bestuokiančioms poroms.Savo pavydžiu.Moralė kelnėse
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+16 # bega 2019-11-09 10:22
kryziuociai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+17 # bega 2019-11-09 10:23
kryziuociai
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Alvyda 2019-11-09 17:17
Senai reikėjo panaikinti celibatą
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+23 # n.gogolis 2019-11-09 18:36
Ir kuo čia taip džiaugiatės, ponai komentatoriai? Ar jis kam ką blogo padarė? Ir iš ko juokiatės, į save pažiūrėkit, teisuoliai (nelaimingi)... apie klyną tesugebat pezėt.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-11 # ok 2019-11-10 13:41
Nueikit į sąvivaldybę ir Varnui pasiūlykit pabūti laikinai kunigu,jis tikrai sutiks.Dabar jis sau tiek prisiskyręs pareigų,kad greičiausiai ir pats nebeatsimena visko,už ką jis atsakingas.Svarbiausia,kad nieko neveikiant pinigus gautų už kiekvieną sau prisiskirtą etatą.Buvo miestas sugriautas,bet kai atėjo tie,kurie žadėjo miestą sutvarkyti,tada pasidarė dar baisiau.Ir pabaigos nesimato.Sakau,jis garantuotai sutiks pabūti kunigu.Yra tik viena problema,kai surasit tikrą kunigą,teks gerokai pavargti,kol išvysit Varną.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # tai kad seniai turi 2019-11-13 10:00
2 vaikus su paskutine vargoninke, viai zinojo , tik vyskupėlis ne :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Gal tu ir esi ta 2019-11-21 03:10
Iš kur žinai gal su žvakę stovejai
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # vestuves gi jau 2019-11-22 16:39
paveizek kauno dienoj
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų